Местна инициативна група обединява дребните производители в Поморие


Местна инициативна група обединява дребните производители в Поморие
17 Септември 2021, Петък


Над 20 производители от община Поморие се събраха в читалище „Просвета“, за да отбележат заедно годишнината от създаването на „Местна инициативна група“ - МИГ-Поморие

Автор: Янко Крумов

С изложение на местни производители и дегустация на продукти, произведени на територията на община Поморие, днес бе отбелязан празникът на Местна инициативна група (МИГ) – Поморие.



„Преди четири години създадохме „МИГ-Поморие“ с ясна цел да бъде в помощ не на Община Поморие, а както на местните производители – земеделски и неземеделски, така и на местния малък и среден бизнес. С днешното събитие се стремим да популяризираме резултатите от дейността на сдружението, а участниците, които вече реализират своите проекти, са пример за това как „МИГ Поморие“ може да подпомогне развитието на нов бизнес или стабилизирането на съществуващ“. Това каза кметът Иван Алексиев, който е и председател на Сдружение „МИГ-Поморие“ по време на събитието.

Изпълнителният директор на „МИГ-Поморие“ Николай Бояджиев също приветства гости, участници и бенефициенти на групата и пожела ползотворно сътрудничество и занапред.



Във фоайето на НЧ „Просвета 1888“ присъстващите имаха възможността да се запознаят с производствата на местни фирми от Поморие, Гълъбец, Страцин, Ахелой и др.

За празничното настроение се погрижиха децата от КСТ „Блясък“ и КСТ „Поморие“.

Част от програмата на празника е провеждането на футболен турнир за деца в СУ “Иван Вазов” - Поморие, на 18 септември от 10,30 ч.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Кольо Чалмата
13.07.2022 12:14:33
0
0
За мен защо не писаха
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки