Местна инициативна група обединява дребните производители в Поморие


Местна инициативна група обединява дребните производители в Поморие
17 Септември 2021, Петък


Над 20 производители от община Поморие се събраха в читалище „Просвета“, за да отбележат заедно годишнината от създаването на „Местна инициативна група“ - МИГ-Поморие

Автор: Янко Крумов

С изложение на местни производители и дегустация на продукти, произведени на територията на община Поморие, днес бе отбелязан празникът на Местна инициативна група (МИГ) – Поморие.„Преди четири години създадохме „МИГ-Поморие“ с ясна цел да бъде в помощ не на Община Поморие, а както на местните производители – земеделски и неземеделски, така и на местния малък и среден бизнес. С днешното събитие се стремим да популяризираме резултатите от дейността на сдружението, а участниците, които вече реализират своите проекти, са пример за това как „МИГ Поморие“ може да подпомогне развитието на нов бизнес или стабилизирането на съществуващ“. Това каза кметът Иван Алексиев, който е и председател на Сдружение „МИГ-Поморие“ по време на събитието.

Изпълнителният директор на „МИГ-Поморие“ Николай Бояджиев също приветства гости, участници и бенефициенти на групата и пожела ползотворно сътрудничество и занапред.Във фоайето на НЧ „Просвета 1888“ присъстващите имаха възможността да се запознаят с производствата на местни фирми от Поморие, Гълъбец, Страцин, Ахелой и др.

За празничното настроение се погрижиха децата от КСТ „Блясък“ и КСТ „Поморие“.

Част от програмата на празника е провеждането на футболен турнир за деца в СУ “Иван Вазов” - Поморие, на 18 септември от 10,30 ч.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки