Организатори на протеста в Бургас срещу ограничителните мерки и цените на тока: Това е само началото!


Организатори на протеста в Бургас срещу ограничителните мерки и цените на тока: Това е само началото!
Ключови думи: протест, бургас, мерки
16 Септември 2021, Четвъртък


През ноември, декември, когато българските граждани видят сметките си за ток, площадите във всички градове ще почернеят, предупредиха днес недоволните от мерките на държавата

Автор: Силвия Горанова

Над 500 души от различни браншови организации се събраха пред сградата на Областна управа в Бургас, за да изразят недоволството си срещу противоепидемичните мерки, ограничаващи бизнеса им. Те скандираха и срещу високите цени на тока и задаващата се инфлация, които ще доведат до катастрофа на икономиката.



Организатори на протеста са Сдужението на заведенията в България, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и Българската асоциация на заведенията. Към тях се присъединиха таксиметрови шофьори, представители на детските центрове, сватбени агенции, фитнес клубове.

Недоволните от мерките, наложени от правителството, останаха пред сградата на Областна управа близо половин час, след това преминаха по главната улица „Александровска", до площад „Тройката“ и се върнаха на площада пред сградата на Общината. По пътя си те аплодираха заведенията, подкрепили протеста и скандираха „Елате с нас, протестът е за вас“ пред тези, които не се включиха в него.



"Отстояваме правото си да живеем нормално, спокойно, като почтени данъкоплатци. Загубите започват да излизат извън контрол и действително става трудно оцеляването. Ние да сме ограничени и да понасяме всички несгоди, а в същото време огромни търговски вериги да работят, да работи целият транспорт, да се провеждат други масови мероприятия. Това е измиване на ръце. Няма нито една социално-икономическа мярка за нашия сектор в момента", коментираха хората на площада.

Това е само началото, предупредиха организаторите на протеста. През ноември, декември, когато българските граждани видят сметките си за ток, площадите във всички градове ще почернеят, категорични са те.

"На 28 септември има организиран национален протест, заедно с превозвачите, с таксиметровите шофьори. Ще продължаваме така. Това, което искаме, е да работим, а не да стоим на площадите", заяви Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки