Стана ясно как училищата в България ще открият новата учебна година на 15 септември


Стана ясно как училищата в България ще открият новата учебна година на 15 септември
10 Септември 2021, Петък


Директорите трябва да създадат организация за "стъпаловидно" начало на празненствата в зависимост от броя на учениците в съответните класове

Автор: Десант

Учебната година ще се открие присъствено и по различно време за отделните класове. Това гласи заповед на министъра на образованието проф. Николай Денков.

Директорите трябва да създадат организация за "стъпаловидно" начало на празненствата в зависимост от броя на учениците в съответните класове.

Необходимо е да се обособят зони за родителите на първокласниците и на учениците, които за първи път постъпват в училището, ако те желаят да присъстват на тържеството.

Ако в дадено населено място има указания за провеждането на публични събирания, издадени от Регионалната здравна инспекция или от областния кризисен щаб, откриването на учебната година трябва да се съобрази с тях.

Празненствата за учениците поне от I, V и VIII клас ще се проведат присъствено, ако здравните власти не са разпоредили друго.

От МОН посочват, че откриването на учебната година трябва да се организира при спазване на задължителните и препоръчителните мерки от Насоките за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
ProBg
13.09.2021 03:13:12
0
0
Calendarul zilei : 7 septembrie 1940, cedarea Cadrilaterului catre Bulgaria. Cine a incercat sa organizeze rezistența armata romaneasca

07/09/2021

https://r3media.ro/calendarul-zilei-7-septembrie-1940-cedarea-cadrilaterului-catre-bulgaria-cine-a-incercat-sa-organizeze-rezistenta-armata-romaneasca/
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки