Протест на пътни строители блокира движението в центъра на София


Протест на пътни строители блокира движението в центъра на София
Ключови думи: протест, пътни строители
10 Септември 2021, Петък


Техните искания са в три направления: да им бъдат изплатени заплатите, също така да са възстанови дейността на пътищата в страната, както и да се изготви ясна стратегия за развитие на Републиканската пътна мрежа

Автор: Десант

Протест на пътни строители пред сградата на Народното събрание и блокираха движението в центъра на София. От браншова камара „Пътища“ настояват да получат заплатите си, твърдят, че не са получавали пари от няколко месеца.


Снимка: БГНЕС

Демонстрантите носят плакати с надписи: "Без път - няма посока!", "Не сме политическа дъвка", "Искаме си парите, няма да се откажем!". Протестиращите са облечени в светлоотразителни жилетки.

Техните искания са в три направления: да им бъдат изплатени заплатите, също така да са възстанови дейността на пътищата в страната, както и да се изготви ясна стратегия за развитие на Републиканската пътна мрежа.

Членът на Управителния съвет на браншовата камара "Пътища" Георги Кючуков заяви пред журналисти, че неразплатените от държавата средства към пътностроителните фирми за извършена работа през тази година са към 800 милиона лева. Работници съобщиха, че между три и пет месеца не са получавали заплати. В протеста се очаква да се включат поне 3000 души - работници от пътностроителните фирми. Кючуков каза още, че има дори неразплатени плащания от миналата зима за почистването на пътища. Той посочи, че има подписани договори за текущ ремонт и поддръжка на пътищата, но регионалното министерство ги определя като незаконни.

"Дали ще бъдат почистени тази зима пътищата, ще зависи от плащанията по тези договори", допълни Кючуков.

От българската браншова камара „Пътища“ посочват, че неколкократно са апелирали за диалогичност и конкретни решения по поставените проблеми в пътния бранш пред държавата, но до момента според организацията само се прехвърлят отговорностите между различни институции.
В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки