Българи от чужбина създадоха детски кът в УМБАЛ Бургас


Българи от чужбина създадоха детски кът в УМБАЛ Бургас
08 Септември 2021, Сряда


Голяма част от дарителите, които са пожелали да помогнат на бургаската болница, са родом от Бургас

Автор: Десант

Българи от чужбина превърнаха в реалност дългогодишна идея на персонала на Второ детко отделение на УМБАЛ Бургас – малките пациенти да имат място за игра. Фондация „Ангели за България“ оборудва детски кът, който вече се ползва от настанените в отделението деца.

Ремонтът и настилката в помещението са дело на болницата, а фондацията закупи мебелите, играчките и книжките.


д-р Хрипсиме Каспарян

„Детският кът е създаден за по-малко от месец, ние сме много щастливи, че вече го има, защото майките знаят колко е трудно да създадеш занимание за детето в рамките на болничната стая и колко натоварващ може да бъде този престой и за майката, и за детето. Сега всички деца, чието състояние позволява, могат да играят в този специален кът и се надяваме престоят им тук да минава по-леко“, сподели началникът на отделението д-р Хрипсиме Каспарян.

Тя добави, че комуникацията с дарителите е била много лесна и бърза. Стаята се ползва по график според спецификата на заболяванията при децата, за да не се смесват пациенти с различни диагнози.

Фондация „Ангели за България“ е създадена от българи, които живеят във Великобритания, но каузите й подкрепят сънародници от всички краища на света. Голяма част от дарителите, които са пожелали да помогнат на бургаската болница, са родом от Бургас.



Кампанията за построяване на детски кътове в педиатричните отделения на държавните болници в България тече почти година. До момента са оборудвани 20 детски къта, като всеки месец се създават два нови. Целта е да се обхванат всички детски отделения в страната.


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки