През есента се очаква да се осъществят първите възобновени посещения на пасажерски кораби в Бургас


През есента се очаква да се осъществят първите възобновени посещения на пасажерски кораби в Бургас
Снимка: Пристанище Бургас
19 Август 2021, Четвъртък


Ръководството на пристанището се ангажира да предприеме необходимите здравни мерки и да бъдат спазени всички протоколи за опазване здравето на туристите

Автор: Десант

Ръководството на бургаското пристанище полага усилия за възвръщане на круизните посещения и привличане на нови круизни компании като Crystal Cruises, Silversea, Azamara Club Cruises, Mano Maritime.

Още през есента на тази година ще се осъществят първите възобновени посещения на пасажерски кораби в Бургас, като през 2022 г. се очаква техният брой да нарасне.

По този повод неотдавна  в специализираното издание издание „Сruise industry news” бе публикувана статия със заглавие „Пристанище Бургас е в готовност да приема крузни кораби”. 

   
Снимка: cruiseindustrynews.com

Сред акцентите в публикацията са новооткритият Международен конгресен център, посетителският център „Кулата на фаропазача” и каботажните плавания. Посочени са и усилията на работната група за Черно море към Асоциацията на средиземноморски круизни пристанища „MedCruise” за популяризиране на Черно море и връщането на круизните кораби в региона. Членове на групата са пристанищата в Бургас, Варна, Одеса, Констанца, Истанбул и Трабзон.  

Пристанището на Бургас има модерна инфраструктура и е готово да посрещне туристи от круизни кораби, категорични са от ръководството на порта, което се ангажира да предприеме необходимите здравни мерки и да бъдат спазени всички протоколи за опазване здравето на туристите.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки