Две села се вдигат на протест срещу ВиК – Бургас


Две села се вдигат на протест срещу ВиК – Бургас
29 Юли 2021, Четвъртък


В неделя жителите на Маринка и Димчево ще блокират международния път към Малко Търново

Автор: Силвия Горанова

Жителите на бургаските села Маринка и Димчево подготвят протест заради чести ВиК аварии и спиране на водата в двете населени места. Хората там планират да затворят главния път край Маринка и да блокират за кратко трафика към подходите на Бургас и Малко Търново

Сред организаторите е кметът на Маринка Любомир Узунов.

„Молбата ни към всички вас (деца, жени и мъже) е да дойдете за 15 минути в знак на протест срещу институцията, която ни пренебрегва и да им покажем, че тяхната услуга не отговаря на нашите очаквания! Започваме така, при всеки следващ път (всяка седмица) ще се удвоява времето, за което ще спираме трафика на международния път! Нека да покажем, че тук живеят будни и задружни хора, готови да отстояват това което искат!“ - се казва в призив до местните жители в групата „Село Маринка“ във Фейсбук.

Преди месец жителите на селото са внесли подписка и жалба във ВиК, но твърдят, че до този момент от там няма реакция. Сродни са и проблемите на хората в Димчево, което остана дълго време без вода след проливните дъждове през зимата. В знак на солидарност към потърпевшите от Маринка, те също ще се присъединят към протеста, който е планиран на 1 август от 10 до 10,15 ч. на кръстовището към село Твърдица.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Анти-румънски
30.07.2021 10:35:57
0
0
”Nord Stream 2” – un fiasco geopolitic al lui Zelenski

https://rgnpress.ro/2021/07/30/nord-stream-2-un-fiasco-geopolitic-al-lui-zelenski/

Румннците ликуват: Голям НЕуспех за украинския председател Зеленски
(фиаско = неуспех, италианска дума)
Обаче защо ликуват румънците?
Понеже имат териториални претенции спрямо не само Украйна, а и България и Молдова (които "съдържат" части от Велика Румъния). Не само това, имат претенции и към Приднестровието, по-голямата част от което никога не е било в състав на Румъния (освен по времето на Втората Световна Война като временна ситуация понеже не се знаеше кой ще спечели войната). Само нищожна част от днешното Приднестровие е било в състав на Румъния, градче Бендер (на "румънски" Тигина, "румънски" в кавички понеже звучи като славянска дума) и околностите му.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки