В Стара Загора ще се придвижват със скутери


В Стара Загора ще се придвижват със скутери
Снимка: Община Стара Загора
28 Юли 2021, Сряда


Вижте колко ще струва една минута каране на електрическите превозни средства

Автор: Десант

Нов екологичен начин за придвижване беше представен днес в Стара Загора. Най-големият оператор в света на споделени електрически превозни средства Lime представи на старозагорци услуга за микромобилност чрез електрически скутери.

„Идеята на нашата услуга е нов вид микромобилност, чрез която хората лесно, бързо и екологично могат да се придвижват из целия град. Желаещите да се възползват трябва да изтеглят приложението (от ТУК), налично за Android и iOS и да създадат свой профил“, разясни Георги Бакърданов, представител на фирмата.

Над 100 скутера, разпределени на 13 ключови локации в града, ще могат да бъдат използвани от пълнолетни граждани и гости на Стара Загора.

Цената за услугата е както следва: 1,20 лв. първоначална такса за отключване на скутера; към нея се добавят по 0,25 лв. за всяка минута каране.

Очаква се средната продължителност на пътуването по улиците в Града на липите да е около 8 мин. Пътуване с такива параметри би струвало около 3,20 лв. за потребителя.

Компанията предлага и абонаментната услуга Lime Prime, чрез която се премахва такса за отключването. Така цената на пътуването със средна продължителност от 8 минути, би била 2 лв.

Всеки потребител ще бъде застрахован по време на използване на скутера.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки