Полицаят, който стана рапър, осъществява прехода Ком – Емине с портрет на Левски на гърба си


Полицаят, който стана рапър, осъществява прехода Ком – Емине с портрет на Левски на гърба си
Снимки: Фейсбук
27 Юли 2021, Вторник


„Ще му покажа родината, за която се бори. Нека види на кои места са паднали в битка тези, които е разпалил да хванат пушка в ръка и да продължат делото му", зарича се Боян Ченешев

Автор: Дина Харизанова

Вече шести ден един млад българин върви по билото на Стара планина с портрета на Левски на гърба си. Това е Боян Ченешев, по-известен като „полицая, който стана рапър“ или Боби Кинта, който преди време зарадва почитателите си с един по-модерен и съвременен песенен вариант на Вазовото стихотворение „Аз съм българче“.

От 22 юли той осъществява мечтата си да измине 600-километровия преход от Ком до Емине.



„Реших да се изгубя в планината. Да се от късно от това, което съм в момента и да открия нещо различно вътре в себе си... Да открия вътрешната си свобода!

През целият преход ще нося на гърба си портрет на Апостола на свободата Васил Левски. Вярвам, че той ще ми даде сили и ще ми покаже правилния път да открия отново себе си. Защото той никога не е бил роб, никога не е губил свободата си. Именно, за тази вътрешна свобода говорим. Щом човек се чувства свободен отвътре, ще бъде свободен и отвън!" - пише Боян в своята страница във Фейсбук.

Той иска да „покаже" на Апостола родината, за която се бори.

„Ще му я покажа, но не там долу в града, че ще се уплаши. А тук горе нависоко в планината, където е красиво. Там, където тя е била дом за него и другарите му. Нека види на кои места са паднали в битка тези, които е разпалил да хванат пушка в ръка и да продължат делото му за свободно отечество!" - добавя Боян.



31-годишният Ченешев е роден в Карнобат. Завършва спортното училище в Сливен, след което работи като съдебна охрана в бургаския съд. Но носи музиката в сърцето си и напуска държавната работа, за да се отдаде на музикалната си кариера.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки