Лейтенант, санкциониран за случая в Чешнегирово, е открит с огнестрелна рана


Лейтенант, санкциониран за случая в Чешнегирово, е открит с огнестрелна рана
20 Юли 2021, Вторник


За смъртта му е образувано досъдебно производство

Автор: Десант

На 19 юли в района на полигон „Ново село“, в спално помещение, в безжизнено състояние с огнестрелна рана е бил открит старши лейтенант Тодор Манчев от Служба „Военна полиция“. Пристигналият медицински екип от болницата в Котел е констатирал смъртта му.

По случая е уведомен дежурен военен прокурор при Военно-окръжна прокуратура - Сливен и са предприети действия по разследването от военен следовател. Образувано е досъдебно производство, което се провежда под ръководството и надзора на военен прокурор.

По повод „манипулативни твърдения и внушени“ в някои медии от ведомството предоставят допълнителна информация по случая с инцидента в Чешнегирово.

След служебна проверка на РСВП - Пловдив двама служители, между които и старши лейтенант Тодор Манчев, са били санкционирани със забележка от директора на регионалната служба. Извършена е и последваща проверка по инцидента от Инспектората на Министерството на отбраната.

Посочва се, че старши лейтенант Тодор Манчев не е бил санкциониран заради случая в Чешнегирово, тъй като е било преценено, че не е извършил нарушения.

Със заповеди на министъра на отбраната от 15 юли са освободени от военна служба директорът на РСВП - Пловдив полк. Венцислав Радков и началникът на сектор в Отдел "Контрол и охрана" майор Георги Мерджанов.

Продължава проверката на Служба "Военна полиция" за установяване и на други военнослужещи и длъжностни лица, имащи отношение към инцидента в Чешнегирово, както и разследването по случая на Военно-окръжна прокуратура - Пловдив.

Медиите припомнят, че на 11 май американски войници атакуваха производствен цех в Пловдивско - с. Чешнегирово. Претърсиха го и "респектираха" персонала. За инцидента се разбра едва след излъчване на кадри в медиите, а преди това институциите мълчаха.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки