Тръгна подписка срещу кандидатурата на Станислава Армутлиева за министър на културата


Тръгна подписка срещу кандидатурата на Станислава Армутлиева за министър на културата
Снимка: youtube.com
13 Юли 2021, Вторник


Какви са критериите, за да се избере дадена (и конкретната) персона, освен лични връзки и познанства, питат инициаторите на петицията 

Автор: Десант

Подписка срещу кандидатурата на Станислава (Саня) Армутлиева за министър на културата набира подкрепа в интернет портала peticiq.com. Тя е обявена днес и само за няколко часа бе подписана от 1300 човека.

Нейните инициатори - актрисата Десислава Миланова, мизикантът Християн Георгиев и общественичката Диляна Величкова, изтъкват, че за широката публика Армутлиева е „системно свързвана с монопола над аудио съдържанието в електронните медии и редица други скандали в музикалния бизнес в България.“

„Ние, културните дейци, артисти и общественици сме категорично против тази кандидатура, защото се нуждаем от достоен министър, който притежава образованието, опита, професионализма и съвестта да заеме тази отговорна позиция.

В сферата на културата има наложителни и ключови въпроси, които трябва да получат навременни и адекватни решения, а това не би могло възможно да се случи, ако постът не е поверен на компетентен и почтен професионалист“ - категорични са авторите на петицията.

Те питат каква е компетенцията на г-жа Армутлиева извън музикалния шоубизнес и спорадичните роли на голям екран и какви изобщо са критериите, за да се избере дадена (и конкретната) персона за министър на културата, освен лични връзки и познанства?

„България разполага с отлични професионалисти в тази област, с реален принос към  културата и ясна визия за специфичните проблеми на сектора. Молим да вземете предвид всичко това при избора на друг кандидат за министър на културата. Искрено се надяваме и вярваме, че следва на позицията да застане личност, която защитава не само собствените си интереси, но и работи добросъвестно и компетентно в името на българската култура“ - настояват още инициаторите на подписката.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
марчето
13.07.2021 21:27:31
0
0
Хора, влезте в интернет и вижте коя е Диляна Величкова. Тази дама явно не е успяла да продаде голите си снимки в интернет и затова мрази всички. Каква общественичка? Ако трябва тази .урва да определя правителството, по-добре да се гръмна.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки