Арести в Бургас за купуване на гласове


Арести в Бургас за купуване на гласове
Снимки: Телевизия СКАТ
07 Юли 2021, Сряда


Уличен в склоняване да се гласува за него, бе и кандидат за народен представител от „Изправи се! Мутри вън!“

Автор: Десант

При претърсването на адреси в ромското гето на Бургас - „Победа“, бяха открити списъци с лични данни на различни лица. Задържани са трима души, срещу които има улики, че са участвали в схеми за купуване на гласове.

Майката на единия от тях, който е работил на едно от пристанищата в морския град, се кълне, че синът й е невинен и дори, че жителите на квартала изобщо няма да гласуват на изборите. По думите й: „Ние не се продаваме за глас, с труд работим". 

Тя отрече не само, че никой от фамилията не е купувал гласове, но и бе категорична, че и на тях не са им предлагани „кибапчета, кифтета, пари", за да гласуват за определена партия или кандидат. 



Междувременно, по искане на главния прокурор, Централната избирателна комисия свали имунитета на кандидат-депутата от листата на „Изправи се! Мутри вън!“ за Бургаския регион Цветелин Георгиев, за който има събрани категорични доказателства, че преди дни е склонявал жители на село Маринка да дадат гласа си на предстоящите избори в негова полза.

По-късно от коалицията обявиха, че кандидатурата му е оттеглена от надпреварата за депутати.

От полицията съобщават, че  специализираните акции срещу купуването на гласове, които се провеждат в цялата страна, ще продължат до самия изборен ден.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки