ДНСК поиска прокуратурата да се намеси по казуса „Смокиня“


ДНСК поиска прокуратурата да се намеси по казуса „Смокиня“
Ключови думи: смокиня, плаж, строеж
01 Юли 2021, Четвъртък


На плажа на къмпинг „Смокиня“ се извършва строеж, маскиран като преместваеми обекти, категорични са от строителната инспекция

Автор: Силвия Горанова

Началникът на ДНСК арх. Влади Калинов подаде сигнал до Върховна административна прокуратура във връзка с издадени от главния архитект на община Созопол 5 разрешителни за поставяне на преместваеми обекти на територията на морски плаж „Смокините –север“, съобщават от пресцентъра на строителната инспекция.



В одобрените инвестиционни проекти за посочените в сигнала обекти, по-конкретно в част „Конструктивна“ е предвидено сглобяемо строителство. Там е записано: „при изпълнение на строителството да се спазват изискванията на ПИПСМР“ за монтажните работи.

Съгласно легалната дефиниция за „строителни и монтажни работи“ регламентирана в § 5, т. 40 от Допълнителните разпоредби на ЗУТ, – „строителни и монтажни работи“ са тези, чрез които строежите се изграждат…“

От заложените в проектите габарити на посочените в сигнала съоръжения и начина на тяхното изработване, категорично може да се твърди, че обектите са проектирани като монтажен строеж, а не като преместваем обект по смисъла на дефиницията на § 5, т. 80 от ДР на ЗУТ.

В сигнала на началника на ДНСК е посочено, че издадените от главния архитект на община Созопол разрешения за поставяне легитимират извършването на строителство на територията на морски плаж „Смокините – север“, създавайки правна привидност, че ще се изпълняват преместваеми обекти.

РДНСК Бургас е изпратила покана за съставяне на актове на гл. архитект на община Созопол по реда на Закона за административните нарушения и наказания за незаконосъобразно издадени разрешения за поставяне на преместваеми обекти на територията на морски плаж „Смокините-Север“.

Очаквайте коментар на кмета на община Созопол Тихомир Янакиев.


В категории: Новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
ПротивРевизионисто
02.07.2021 03:54:44
0
0
На сайт на молдовците в Молдова с румънско самоопределяне има анти-българско про-Велика-Румъния стихотворение:
Cadrilater = Четириъгълник = румънското име за Южна Добруджа (от по-големия османски четириъгълник Силистра-Варна-Шумен-Русе)

https://basarabialiterara.com.md/?p=50975

Защо България не изисква от Молдова която желае да стане членка в ЕС да даде етническа автономия на българската област Тараклия? Има прецедент с Гагаузия а също така Молдова се нуждае от не-ветото на България.

2.
Тема на денот со лидерот на опозицијата Христијан Мицкоски

https://sitel.com.mk/tema-na-denot-so-liderot-na-opozicijata-hristijan-mickoski-0

Нито една дума за не-спазването на договора с България от РСМ, въпреки че този политик-опозиционер Хриситян Мицковски е политически враг, съперник (поне теоретично) на политиците от властта на онази страна. Той само говори за неизпълнението на вътрешните реформи и критериите от Копенхаген от страна на правителството на РСМ.
Той казва че има много добри отношения със словенския премиер Жанша, че сте се постави на разположение на правителството (!!!) за лоби при Жанша за да го убеди че България не е права.
Не знам как ще го убеди във връзка с неизпълнението на реформите и Копенхагските критерии понеже за 6 месеца РСМ няма как да бъде готова с тях.
1
ПротивРевизионисто
02.07.2021 01:10:47
0
0
Тема на денот со лидерот на опозицијата Христијан Мицкоски

https://sitel.com.mk/tema-na-denot-so-liderot-na-opozicijata-hristijan-mickoski-0

1. Нито една дума за не-спазването на договора с България от РСМ, въпреки че този политик-опозиционер Хриситян Мицковски е политически враг, съперник (поне теоретично) на политиците от властта на онази страна. Той само говори за неизпълнението на вътрешните реформи и критериите от Копенхаген от страна на правителството на РСМ.
2. Той казва че има много добри отношения със словенския премиер Жанша, че сте се постави на разположение на правителството (!!!) за лоби при Жанша за да го убеди че България не е права.
Не знам как ще го убеди във връзка с неизпълнението на реформите и Копенхагските критерии понеже за 6 месеца РСМ няма как да бъде готова с тях.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки