Уволнената шефка на РИОСВ-Бургас още не е видяла заповедта на служебния министър


Уволнената шефка на РИОСВ-Бургас още не е видяла заповедта на служебния министър
Снимка: zonaburgas.bg
22 Юни 2021, Вторник


За отстраняването й от длъжност съобщи министър Асен Личев на брифинг пред журналисти

Автор: Десант

Директорът на бургаската екоинспекция Детелина Иванова е издала заповед, с която се премахва абсолютната забрана за строителство на защитена зона. Става дума за местността „Каваците“ и по-конкретно – за двата къмпинга „Веселие“ и „Смокиня“, където има защитени дюни. Така е дадена възможност тежка техника да влиза там и да руши дюните.

Това е станало причина служебният министър на околната среда и водите Асен Личев да отстрани от длъжност Детелина Иванова. Новината бе съобщена лично от министъра по време на брифинг с медиите днес. Самата Иванова обаче все още не е уведомена официално за уволнението си.

"Пътувам в момента, не съм запозната какво е изнесено пред медиите, ще коментирам най-рано утре, като разбера какво точно е казано от министъра на днешната пресконференция", каза за Десант по телефона г-жа Детелина Иванова.

Заповедта й за отмяна на забраната за строителство на „Каваците“ е обявена за нищожна. Припомняме, че тя бе назначена на поста без конкурс. В страната има още 10 такива директори на РИОСВ, паркове и басейнови дирекции. Те също ще бъдат уволнени, ако се провинят, предупреди служебният министър.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки