Започват извънредни проверки на ИА „Автомобилна администрация“


Започват извънредни проверки на ИА „Автомобилна администрация“
18 Юни 2021, Петък


Инспекторите ще следят за спазването на времената за управление и почивка на водачите, изискванията за превоз на пътници и товари, общото техническо състояние и редовността на документите

Автор: Десант

Започват извънредни проверки на ИА „Автомобилна администрация“ за контрол на превозите на пътници и товари., в които участие ще вземат между 60 и 70 екипа. Те ще се извършват ежедневно на различни места в цялата страна, като ще се сменят членовете на екипите и местата за контрол. 

Инспекторите ще следят за спазването на времената за управление и почивка на водачите, изискванията за превоз на пътници и товари, общото техническо състояние на превозните средства и редовността на документите.

„Ще бъдат разположени и кантари, с които ще се проверява теглото на товарните автомобили, за да не се допуска претоварване, което е предпоставка за възникване на ПТП и разрушаване на пътната инфраструктура“, уточни служебният транспортен министър Георги Тодоров.

В днешния ден на територията на РД „Автомобилна администрация“ София са проверени 35 товарни автомобили. Съставени са 17 акта.

Основните нарушения са липса на документи, не спазване на времената за управление и почивка, без годишен технически преглед. При един от случаите е установен водач, гражданин на трета страна, работещ за българска фирма без задължителен сертификат.

„От началото на годината са съставени 7067 акта, които са двойно повече за същия период на миналата година. Издадени са 6063 наказателни постановления на обща стойност 3 677 160 лв., като се отчита сериозно нарастване на сумите по наложените санкции с близо 1 млн. лв.“, съобщи изпълнителният директор на ИА „Автомобилна администрация“ Бойко Рановски.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки