Министър Асен Василев назначи проверка в АДФИ заради болнични на директора Георги Начев


Министър Асен Василев назначи проверка в АДФИ заради болнични на директора Георги Начев
16 Юни 2021, Сряда


По информация на Министерството на финансите Начев представил болничен за домашно лечение, но не можел да бъде открит на домашния си адрес

Автор: Десант

Министърът на финансите Асен Василев разпореди одит на дейността на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ). Одитът е по сигнали за нарушения в дейността на Агенцията, включително при предоставянето на държавен имот – почивна база в к.к. Албена, за стопанисване от сдружение с нестопанска цел „Асоциация на експертите по финансов контрол в България“, основано на 10 август 2020 г., както и за стартирани обществени поръчки от АДФИ за ремонт на почивната база, след предоставянето и на Асоциацията. 

Проверката е разпоредена във връзка с невъзможността министър Василев да получи обяснения от директора на АДФИ Георги Начев, тъй като същият още при встъпването в длъжност на министър Василев е представил болничен лист за домашно лечение до 17.06.2021 г., но не може да бъде открит на адресната си регистрация.

Повече от едномесечното отсъствие на директора на АДФИ в момент, когато от инспекцията се очаква да извърши проверки в ключови държавни институции и предприятия в енергетиката, здравеопазването, строителството, Българската банка за развитие и други структури, силно възпрепятства работата на Министерството на финансите и изпълнението на възложените финансови инспекции.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки