Вино с дъх на море или как да спечелим от НАТУРА 2000


Вино с дъх на море или как да спечелим от НАТУРА 2000
15 Юни 2021, Вторник


В Поморие ще се проведе информационен ден, посветен на винопроизводството в регион Бургас

Автор: Десант

На 29 юни 2021 г. в Градската художествена галерия „Дечко Стоев“ в Поморие ще се проведе информационен ден, посветен на винопроизводството в регион Бургас – част от информационната кампания „Даровете на природата – споделена визия за екологичната мрежа Натура 2000 в регион Бургас“.

В събитието под наслов „Даровете на слънцето“ са поканени да се включат собственици и ползватели на земи, представители на туристическия бранш, ловци и риболовци от Бургаска област.

То ще бъде открито с изложбата на РИМ-Бургас „Из мистериите на виното или как го пият в Древна Гърция и Тракия“.

Експерти от РИОСВ-Бургас ще представят зоните Натура 2000 в региона, защитените видове в тях и начините за опазването им.

Доц. Захарий Дечев от Бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров“ ще запознае участниците с винените турове в Бургаския регион.

Участниците в информационния ден ще научат какви са възможностите за европейско финансиране, както и какви са добрите практики от европейските страни на икономически и социални ползи от екологичната мрежа Натура 2000 в доклад от директора на Института за икономическа политика Ясен Георгиев.

По време на информационния ден представителите на заинтересованите страни ще дегустират избрани вина, характерни за региона.

Бенефициент на проекта „Споделена визия за екологичната мрежа Натура 2000 в регион Бургас“, в рамките на който се провежда информационната кампания, е Национална асоциация „Българско Черноморие“.

Проектът е финансиран от Оперативна програма „Околна среда“, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на Европейския съюз.

Той цели повишаване на информираността на местните общности в регион Бургас за екологичните, икономически и социални ползи, които мрежата Натура 2000 предоставя, като по този начин осигури подкрепа за постигане на по-добра степен на съхраненост на видовете и местообитанията в защитените зони в региона.

Всички желаещи да участват в информационния ден могат да се регистрират за участие на ел. поща idteam.bg@gmail.com или на тел. 0887 356 771 до 28 юни 2021 г. За участниците ще бъде осигурен транспорт или ще бъдат покрити разходите за транспорт, уточняват организаторите на събитието, което ще е с вход свободен.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки