Министерството на туризма: Няма изискване работодателите задължително да ваксинират своя персонал


Министерството на туризма: Няма изискване работодателите задължително да ваксинират своя персонал
14 Юни 2021, Понеделник


Те не бива да оказват натиск от всякакъв характер в тази посока, категорични са от туристическото ведомство

Автор: Десант

Във връзка с появили се тълкувания относно инициативата да се поставят издаваните от министерството на здравеопазването стикери „100% ваксинирани“ върху туристически обекти, като хотели и ресторанти, от Министерството на туризма направиха следните уточнения.

Ваксинирането е напълно доброволен процес и никога пред работодателите в бизнеса не е било поставяно изискване или условието задължително да ваксинират своя персонал, както и да оказват натиск от всякакъв характер в тази посока.

В същото време, Министерството на туризма насърчава усилията на всички представители на туристическия бизнес, които подхождат с грижа за здравето на своя персонал и на своите клиенти, които ползват туристическа услуга, за да подсигурят безопасна ваканция и да утвърдят името на България като сигурна дестинация. Припомняме, че при избора си на дестинация туристите вземат под внимание два показателя – ниво на заболеваемостта и ниво на ваксинирани в страната.

Министерството на туризма продължава солидарно да подкрепя усилията на Министерството на здравеопазването, ясно и последователно, следвайки политиката на България и кабинета, както и утвърждавайки световните практики в стремежа да бъде сложен край на пандемията с COVID-19, изтъкват от туристическото ведомство.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки