В граничната зона на Трънско — само с уведомление на Гранична полиция


В граничната зона на Трънско — само с уведомление на Гранична полиция
Снимката е илюстративна
04 Юни 2021, Петък


В района иначе има много туристически маршрути и природни забележителности

Автор: Десант

Туристите,които желаят да посетят природни забележителности в граничната зона на Община Трън, трябва да уведомят Гранична полиция.

Те следва да подадат информация за дата на посещение, три имена, ЕГН и телефон за връзка на адрес: Главна Дирекция „Гранична полиция“, 1202 София, 46, бул. Мария Луиза. Телефон за контакти: 02/9831865, e-mail: nsgp@mvr.bg.

Мярката се налага поради увеличения туристически поток, цитира БТА ​трънската кметица Цветислава Цветкова. По думите й са почистени и обособени доста нови туристически маршрути, част от които попадат в граничната зона.

В Трънско са разположени изцяло или частично 10 от общо 39-те български планини - Кървави камък, Руй, Ерулска планина, Любаш, Стража, Еловишка планина, Ездимирска планина, Гребен, Пенкьовска и Звалска, в които има много интересни природни забележителности.


В категории: Новини , Забележителности

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Бисер Янакиев
06.06.2021 05:36:09
0
0
Не знам кой е писал статията, но греши сериозно! В Граничната зона, която е на до 30 км. от границата, не се изисква никакво уведомление! Изисква се в Граничната ивица, която е на до 300 метра от границата! Желателно е журналистите да спрете да търсите сензацията в статиите си и да започнете да проверявате информацията си! В Граничната ивица винаги се е изисквало уведомления на Гранична полиция, преди да я посетите! Така е по закон!
1
Михаил Миленко
05.06.2021 09:19:52
0
0
Ми коренните....те кво....на кой да се обаждат....???
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки