Горна Оряховица е домакин на международен турнир по канадска борба „Златен лъв“


Горна Оряховица е домакин на международен турнир по канадска борба „Златен лъв“
Снимката е илюстративна
04 Юни 2021, Петък


Градът посреща световни и европейски шампиони

Автор: Десант

Горна Оряховица ще домакинства тридневен международен турнир по канадска борба „Златен лъв“. Състезанието, което ще се проведе от 4 до 6 юни е част от спортния календар по повод избирането на Горна Оряховица за Европейски град на спорта. Срещите от турнира ще се проведат в Спортна зала „Никола Петров“.

На 4 юни ще се проведе кантара, а официалното откриване е насрочено за 5 юни от 9.30 ч. След него ще започнат срещите в различни категории – лява ръка. На 6 юни са срещите – дясна ръка в различните категории.

Гости на международния турнир ще бъдат: Асен Хаджитодоров – Председател на световната федерация по канадска борба и председател на българска федерация по канадска борба, Вероника Бонкова – европейска и световна шампионка по канадска борба, основателят на спортен клуб по канадска борба в Горна Оряховица инж. Димитър Милушев, Цветан Гашевски – 6 пъти световен шампион и 10 пъти европейски шампион по канадска борба, председател на СКА „Локомотив 96 „ Горна Оряховица, Стоян Големанов – многократен европейски и световен шампион по канадска борба, притежател на интерконтинентален пояс.

В турнира публиката ще види атрактивни двубои между едни от най-добрите състезатели по армрестлинг. Сред участниците са горнооряховчаните Пламен Димитров – европейски, балкански и световен шампион по канадска борба кат. 85 кг., Недалин Христов - втори на световно първенство за мъже и световен шампион за юноши в категория 85 кг. и Марин Пейчев – европейски и световен шампион за хора с увреждания.

За турнира в Горна Оряховица пристигат още многократният европейски и световен шампион в кат. 100 кг. Йордан Цонев, европейският и световен шампион в кат. 75 кг от Благоевград Валентин Господинов, Георги Цветков от Банско – европейски шампион в тежка категория.

Петима грузински състезатели ще се включат в надпреварата за най-силни мъже, а сред тях е европейския и световен шампион в лека категория Левани Погосяни. Сили в двубоите ще премерят и медалисти от националния отбор на Република България.

Международния турнир „Златен лъв“ се организира от Община Горна Оряховица, Българската федерация по канадска борба, СК „Локомотив 96“ – Горна Оряховица, който чества 25 години от основаването си.


В категории: Спортни новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки