АПИ откри обществена поръчка за проектиране на ремонт на Ришкия проход


АПИ откри обществена поръчка за проектиране на ремонт на Ришкия проход
02 Юни 2021, Сряда


Вижте в кои участъци ще се извършва рехабилитацията

Автор: Десант

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) откри обществена поръчка за проектиране при ремонта на Ришкия проход на 40 км от път I-2 Русе-Варна в област Шумен. Индикативната стойност е 2 250 875 лв. без ДДС, а средствата са от бюджета на АПИ. Срокът за подаване на офертите е до 28 юни 2021 г.

Целта на обществената поръчка е да се извършат необходимите геодезически измервания, конструктивно обследване на съоръженията, инженерно-геоложки проучвания и да бъдат изработени инвестиционни (технически) проекти за рехабилитацията на двете пътните артерии.

Поръчка е в три обособени позиции:

В обособена позиция 1 е проектирането на рехабилитацията на т път II-73 Шумен - Радко Димитриево - Смядово - Веселиново - Лозарево - Карнобат в област Шумен. Началото на отсечката е при Шумен и завършва при границата с област Бургас. Трасето преминава през две населени места - с. Радко Димитриево и с. Веселиново. В участъка има 15 големи съоръжения. Индикативната стойност е 757 770 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение е 140 дни.

В обособена позиция 2 е проектирането на ремонта на 46,8 км от второкласния път II-73 в област Бургас. Отсечката започва при границата с област Шумен и завършва при пресичането с първокласния път I-6 Карнобат - Бургас. Трасето преминава през три населени места - с. Прилеп, с. Лозарево и с. Вълчин. По трасето има 8 големи съоръжения, както и регистрирани свлачища и срутища. Индикативната стойност е 784 435 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение е 130 дни.

В обособена позиция 3 е изработването на проект за основен ремонт на 40,3 км от първокласния път I-2 Русе-Варна в област Шумен. Началото на отсечката е при границата с област Разград в района на с. Тервел. Краят й е при Каспичан, където завършва ремонтираният през 2019 г. 12-километров участък от първокласния път от Каспичан до границата с област Варна. Трасето, чийто ремонт ще се проектира, преминава през с. Струйно и има 11 големи съоръжения. Индикативната стойност е 708 670 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение е 120 дни.

Припомняме, че ​рехабилитацията на една от основните транспортни връзки между Южна и Северна България - Ришкия проход, на територията на Бургаска област, бе извършена преди 10 години - през 2011 г. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки