Гергана Кюркчийска стана прокурор на годината


Гергана Кюркчийска стана прокурор на годината
01 Юни 2021, Вторник


Номинацията й беше издигната за ръководство на съвместен българо-френски екип, разследващ организирана престъпна група за трафик на хора с 68 жертви

Автор: Десант

Годишното отличие „Прокурор на годината“ беше връчено на Гергана Кюркчийска от Териториално отделение - Оряхово при Районна прокуратура – Враца на тържествена церемония, организирана от Асоциацията на прокурорите в България (АПБ).

Номинацията й беше издигната за ръководство на съвместен българо-френски екип, разследващ организирана престъпна група за трафик на хора с 68 жертви. Предстои през м. септември 2021 г. прокурор Кюркчийска, заедно с колегата си от Специализирана прокуратура във Франция, да поддържа обвинителния акт в Специализирания наказателен съд в Нанси.

Председателят на АПБ Владимир Николов връчи на прокурор Кюркчийска грамота за високи постижения и утвърждаване международния авторитет на страната ни в борбата с трафика на хора и плакет.

Ежегодно Асоциацията на прокурорите в България удостоява с отличие „Прокурор на годината“. То се присъжда както персонално – на конкретен прокурор за професионални успехи, така и колективно - на група прокурори, постигнали високи резултати при екипно разследване по конкретни наказателни производства.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки