Благотворителен бал събра над 6000 лева за неонатологията в УМБАЛ-Бургас


Благотворителен бал събра над 6000 лева за неонатологията в УМБАЛ-Бургас
Снимки: Десант
29 Май 2021, Събота


Средствата са за подпомагане закупуването на реанимобил за бебета и малки деца

Автор: Десант

6375 лв. е сумата, която бе събрана на пролетния благотворителен бал, организиран от общинските съветници на НФСБ Боян Дяков и Валери Ангелов. Средствата са за подпомагане закупуването на реанимобил за бебета и малки деца за нуждите на неонатологичното отделение на УМБАЛ – Бургас.



За тази кауза преди две години от патриотичната формация организираха благотворителен турнир по футбол. 

В подкрепа на благородната инициатива участие в бала взеха фолклорен ансамбъл към ОУ „Добри Чинтулов“, народната певица Милка Андреева, както и младите изпълнители Таня Иванова, Гергана Великова и Иван Притъргов.





В залата дефилираха и манекени с тоалети на моден бутик „Anorass“ с акценти от български шевици, които се продаваха благотворително в подкрепа на каузата „Заедно за децата на Бургас“.



В рамките на събитието ще се проведе и благотворителен търг на картини на бургаски художници и предмети на приложното изкуство, изработени от отговорния редактор на сайта „Десант“ Диана Славчева.



Сред присъстващите бе и лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който предложи най-висока сума за картина на именития маестро Йордан Ангелов.



Гости на тържеството бяха и бургаски общински съветници от различни политически сили, представители на бизнеса, земеделски производители, адвокати и обществени дейци.

Директорът на УМБАЛ-Бургас д-р Бойко Миразчийски и началничката на отделението по неонатология д-р Стиляна Томова благодариха за подкрепата и подариха на организатори календар със снимки на недоносени бебета, преминали през болницата и успешно поели пътя си в живота като здрави деца.




В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Анти-ревизионистът
30.05.2021 08:36:06
0
0
Боян Чуков: България е като плат, САЩ и Русия го дърпат
https://vmro.bg/%d0%b1%d0%be%d1%8f%d0%bd-%d1%87%d1%83%d0%ba%d0%be%d0%b2-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%8f-%d0%b5-%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%be-%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d1%82-%d1%81%d0%b0%d1%89-%d0%b8-%d1%80/?unapproved=1016&moderation-hash=5f8f245024ccd74c21671e47c3b16c1c#comment-1016
"Трябва да се има предвид, че проектът „Велика Албания“ е синергичен с неоосманисткия проект на Турция."
И какво от това?
От последния/най-източно албанско населено място в Северна Македония до първия/най-западно мюсюлманско населено място в България има стотици километра (вероятно в Кърджалийско).
Тези населени места трябва да са част от албанския масив в РСМ, съответно, мюсюлмански масив (турски/цигански) в България, а не просто анклави сред обикалящите ги северномакедонски/български населени места.
Например, има едно-единствено албанско село в България, Мандрица, това не означава че жителите му представляват опасност за България, понеже селото е изолирано, анклав е. (тук няма значение че тамошните албанци са православни християни).
Как ще се обединят, сливат в сравнително кратко време най-източните албански населени места в РСМ с най-западните турски в България при положение че са на разстояние от стотици километра???
Това ще трае поне повече от 50 години, така че няма албанска опасност за България. За РСМ може би има но РСМ е страна-враг на България и приятел на Сърбия (друга страна-враг на България), така че албанците са естествени съюзници на България.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки