Музеите в Гюргево и Русе с обща идея за хлорните обгазявания в двата града


Музеите в Гюргево и Русе с обща идея за хлорните обгазявания в двата града
Снимки: РИМ-Русе
28 Май 2021, Петък


Срециалисти от гюргевския Окръжен музей предложиха и да се разработи темата за първите ж.п. линии Букурещ – Гюргево, Русе – Варна

Автор: Десант

Румънските музейни специалисти предложиха на русенския музей да се разработи темата за Модерността и съвремието – за първите ж.п. линии Букурещ – Гюргево, Русе – Варна, както и за начините на свързването на тези градове чрез фериботи и понтонен мост.

Това стана по време на първо работно посещение в Русе на новия директор на гюргевския Окръжен музей „Теохари Антонеску“ Габриел Думитру. Той бе придружаван от екипа си – Александра Кристика, реставратор, Оана – Ралу Тудор – юрист, Флорентин Брязу – куратор.



Двете страни обсъдиха възможности за реализиране на съвместни проекти в сферата на общото културно минало. Сред тях са мястото на жените в историята на Гюргево и Русе, както и първомартенската обредност като част от световното културно наследство и образователни програми, в които русенският музей има опит.

Обсъдени бяха възможностите за създаване на дигитални игри и холограми, провеждане на серия от интервюта, свързани с хлорните обгазявания в двата града.

В рамките на посещението си румънската група разгледа Историческия музей и Екомузей с аквариум, където се запозна с интерактивните предложения в музея.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки