С името „Българските патриоти" ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ тръгват обединени към изборите на 11 юли


С името „Българските патриоти" ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ тръгват обединени към изборите на 11 юли
20 Май 2021, Четвъртък


Без лидерите в листите новата формация дава заявка за продължаване на твърдата политика в защита на националните интереси, съобщи в студиото на СКАТ председателят на НФСБ Валери Симеонов

Автор: Десант

ВМРО, НФСБ и Воля подписаха предизборно споразумение, с което поставиха и началото на обещаното обединение на патриотичния сектор в България.

Патриотичната коалиция се обединява около 10 основни принципа. Водещи сред тях са национално помирение и прекратяване на междуинституционалните войни; повишаване на доходите и пенсиите; мерки срещу монополите и картелите, приемане на Закон за частния фалит; преодоляване на демографската катастрофа; недопускане на ДПС в управлението на България; независима и национално отговорна външна политика; защита на традиционното семейство и недопускане на еднополови бракове; прекратяване на социалния паразитизъм; въвеждане на образователен ценз при гласуване; децентрализация; нулева толерантност към корупцията; нов Обществен договор и др.

„БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ“, дават заявка за работа в името на всеки български гражданин и категорично и непримиримо отстояване на националните интереси на България.

Ето и 10-те принципа, които изведоха като приоритети:

1. БЪЛГАРИЯ ИМА НУЖДА ОТ НАЦИОНАЛНО ПОМИРЕНИЕ И ЕДИНСТВО, прекратяване на междуинституционалните войни и езика на омразата, за да се гарантира държавността в името на гражданите и на националните интереси. Осигуряване на пълна прозрачност в работата на иституциите. Фокусиране върху неотложните приоритети на обществото.

2. Повишаване на доходите на българските граждани. Справедливо преизчисляване на всички пенсии и осигуряване на достойни старини на българските пенсионери. Подкрепа на бизнеса в България. Мерки срещу произвола на монополите и картелите. Приемане на Закон за частния фалит. Защита на българския интерес при концесионниране  на природните богатства.

3.Демографската катастрофа е най – голямата заплаха пред България. За преодоляване на демографската катастрофа са необходими бързи, комплексни и адекватни мерки. Подкрепа на грамотната раждаемост, активни просемейни политики и програми за завръщане на нашите сънародници от чужбина.

4. Недопускане на ДПС и други антиконституционни етнически партии в управлението на България. Гарантиране на националната сигурност.

5. Независима национално отговорна външна политика, отстояваща само и единствено интересите на България. Противопоставяне на неоосманизма, нелегалната миграция и опитите на Брюксел да налага чужди на българския народ идеологии. Защита и подкрепа на българските общности зад граница. Твърдо отстояване на историческите български интереси в РС Македония.

6. Защита на традиционното българско семейство и семейни ценности. Съгласно Конституцията семейството е съюз между мъж и жена. Недопускане на еднополовите бракове и джендър идеологоията в страната ни.

7. Прекаратяване на социалния паразитизъм. Премахване на привилегиите за маргиналните цигански общности и незаконни гета, които стават генератори на престъпления, детска раждаемост, контролиран вот. Всички български граждани имат еднакви права и задължения. Толерирането на едни за сметка на други е недопустимо. Неграмотните лица, неизпълнили конституционното си задължение за образование до 16-годишна възраст, да нямат право да гласуват.

8. Повече власт при хората: въвеждане на регионално самоуправление и разширяване на правомощията на общините; финансиране на малките общини и гарантиране на спазването на принципите на независимост на институциите и разделението на властите. Облекчаване процедурата за провеждане на национални референдуми по важни за нацията въпроси.

9. Нулева толерантност към корупцията на всички нива и към назначаването на отговорни постове на кадри с недостътична или неподходяща за поста квалификация.

10. Готови сме да започнем дебата за нов Обществен договор, за създаване на механизъм за повишаване на личната отговорност на политическите лица, както и за отстраняване на функционалните неуредици при държавното управление.


В категории: Политика

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Вели
21.05.2021 06:28:43
0
0
Това се очакваше! Българи, имаме нужда от здрав национализъм и родолюбие, а не нихилизъм и тотално непознаване и отричане на древната ни българска, велика история и култура! Само така! Всички паразитни, антибългарски и левичарски лъжи и заблуди вън. Да спрем и формации, които най - нагло и безцеремонно заблуждават българите, че са патриотични, а всъщност при всеки удобен момент ни предлагат даже за без пари, нас и суверенитета на отечеството ни на Кремъл и всякакви други субекти с интереси влизащи в противоречие с националните ни идеали и държавност! Да докажем, веднъж завинаги, че сме достойни чеда на майка България! Но, не с омраза и хули, а с вяра, доброта и чисто сърце към род и родина! Ценностите, моралът и традициите когато са истински не се поддават на манипулации и са непреходни и в днешно време. Нищо, че се опитват да ни внушат тъкмо обратното, аз лично отказвам твърдо да се съглася с това ! Стига да ги отстояваме и това е днес!
Бог да пази България!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки