Съдът призна за виновни 7 митнически служители от ГКПП-Лесово


Съдът призна за виновни 7 митнически служители от ГКПП-Лесово
18 Май 2021, Вторник


Решението е окончателно и не подлежи на обжалване

Автор: Десант

Апелативният специализиран наказателен съд призна седем митнически служители от ГКПП-Лесово за виновни в това, че като длъжностни лица в съучастие помежду си, са използвали служебното си положение, за да набавят за себе си противозаконни облаги – парични суми в различна валута.

Престъплението е извършено в периода от март 2014 г. до началото на ноември 2014 г. в село Лесово, общ. Ямбол, и в гр. Бургас. Подсъдимите бяха дадени на съд с внесен през 2015 г. обвинителен акт на Специализираната прокуратура.

В съдебно заседание днес Апелативният специализиран съд отмени присъдата на първата инстанция - СпНС, с която митническите служители бяха оправдани и ги призна за виновни.

За престъплението, за което апелативният съд прие, че има достатъчно доказателства, законът предвижда наказание до 3 години лишаване от свобода. Поради това и поради факта, че подсъдимите не са осъждани за престъпления от общ характер, съдът ги освободи от наказателна отговорност и им наложи административно наказание – глоба по 5000 лв. за всеки един от тях.

Съдът отне в полза на държавата всички парични суми в различна валута, иззети при претърсването и изземването на Митнически пункт Лесово.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.
  
По случая кратък брифинг дадоха Даниела Ангелова , и.ф. административен ръководител на Апелативна специализирана прокуратура, и надзорният прокурор по делото Георги Мойсев.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки