Лъчезар Борисов: Безработицата се сви до предкризисните си нива


Лъчезар Борисов: Безработицата се сви до предкризисните си нива
07 Май 2021, Петък


През 2020 г. България достигна рекорден поток на преките чуждестранни инвестиции в размер на 4,2 млрд. Лева, коментира министърът на икономиката

Автор: Десант

Въпреки затрудненията на световната икономика, породени от пандемията, България отбеляза рекорден поток на преки чуждестранни  инвестиции, като само в кризисната 2020 г. те са в размер на 4,2 млрд. лв., което е най-високата стойност за последните 10 години. Това докладва министърът на икономиката Лъчезар Борисов по време на работното съвещание, свикано от министър-председателя Бойко Борисов с министри от кабинета.

Министърът на икономиката отбеляза, че само от началото на 2021 г. по Закона за насърчаване на инвестициите са сертифицирани 14 проекта в размер на 800 млн. лв., които ще създадат нови 1400 нови работни места, а от началото на кризата тези проекти са на стойност 1.8 млрд. лв. Министър Борисов подчерта, че бизнес климатът в България се подобрява, което е видно и по линия на инвестициите в строителството.

„Разрешенията за строеж при жилищното строителство са с 14% повече през първото тримесечие на настоящата година, спрямо същия период на миналата година. При административните сгради разрешенията нарастват с 27,3%“, уточни той.

Безработицата в България достигна своите предкризисни нива. По данни на Агенцията по заетостта тя е 6,1%. България е с около 50% по-добре от средното ниво за еврозоната.

В заключение икономическият министър подчерта, че само през месец април чрез програмите и инструментите на повереното му ведомство българският бизнес е подпомогнат с близо с 200 млн. лв.


В категории: Новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Светослав
07.05.2021 22:07:10
0
0
1. Пълна шизофрения при "писателите на статии" на румънския националистки сайт РГНПРЕСС:
Например, понастоящем има 2 статии със заглавията:
a) След нацистите в Норвегия, сега нацистите в Германия отвличат румънски деца.
Става дума за властите на Германия които отнемат децата от родителите си ако родителите ги бият или ако се случат подобни неща с тях. Щом в Румъния (вероятно точно както и в Бг.) не само че биенето на децата е често явление но има и препоръки от народната "мъдрост" за това (пословици и т.н.), за децата да не растат разглезени.
Dupa nazistii din Norvegia, nazisti din Germania rapesc copii romani! Solidaritate cu familia Furdui ai caror copii au fost luati de autoritatile de protectie a copilului din Germania
https://rgnpress.ro/2021/05/06/dupa-nazistii-din-norvegia-nazisti-din-germania-rapesc-copii-romani-solidaritate-cu-familia-furdui-ai-caror-copii-au-fost-luati-de-autoritatile-de-protectie-a-copilului-din-germania/
b) Елена Мындру - първата румънка, директорка на фестивал в Скандинавия, издава нова песен в очакване на новия си албум
Изглежда че тя е била (в миналото) директорка на фестивал във Финландия, понеже в текста на статията няма друга скандинавска страна, освен Финландия.
Да, може да се каже че Финландия не е нацистка страна понеже те не говорят германски език (те даже не говорят индо-европейски език), като финландският е угро-фински език (ако под "нацисти" се разбира човек от бяла порода от един от народите които имат германски езици като родни езици: немски/австрийски/лихтенщайнски народи, шведски, датски, норвежки, исландски, английски, нидерландски народ, фламандите в Белгия, фризоните в Холандия, феройците в Островите Ферое (в състав на Дания).
Под "нацисти" обаче се разбират други неща, немците през Втората Световна Война или властимащи хора които злоупотребяват с властта си в ущърб на други хора. Обаче това не са всичките норвежци, само малко част от тях.
Обаче ако тя беше била директорка на фестивал в Шведия/Норвегия (в миналото), от РГНПРЕСС нямаше ли все пак да се гордеят с тя???
Elena Mindru – prima romanca directoare de Festival in Scandinavia, lanseaza single & videoclip in avanpremiera noului sau album
https://rgnpress.ro/2021/05/07/elena-mindru-prima-romanca-directoare-de-festival-in-scandinavia-lanseaza-single-videoclip-in-avanpremiera-noului-sau-album/
Значи, ако тя беше била директорка на фестивал в Норвегия, нямаше ли РГНПРЕСС да се гордэ с тя?
Разбира се че отговорът е ДА.
Значи Норвегия не е чак толкова лоша държава, изведнъж изглежда да не е повече нацистка държава.
Пълна шизофрения.
2. Още скорошна анти-българска ревизионистка статия в румънски печат (не знам дали този вестник излиза и хартийно или само онлайн):
Serenada Romaniei Mari
https://mesagerulneamt.ro/2017/09/serenada-romaniei-mari/
1
Светослав Илчов
07.05.2021 15:26:26
0
0
Още скорошна анти-българска ревизионистка статия в румънски печат (не знам дали този вестник излиза и хартийно или само онлайн):

Serenada Romaniei Mari

https://mesagerulneamt.ro/2017/09/serenada-romaniei-mari/
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки