Астрономически дни и нощи в Природонаучния музей в Черни Осъм


Астрономически дни и нощи в Природонаучния музей в Черни Осъм
29 Април 2021, Четвъртък


Събитията са посветени на 50-годишнината от създаването на най-посещаваната туристическа атракция в община Троян 

Автор: Десант

Природонаучният музей в Черни Осъм е най-посещаваната туристическа атракция в община Троян, реализираща средно около 25 хиляди посещения годишно. Тази година той навършва 50 години от създаването си.

По този повод са организирани много нови инициативи. 

На 1 май от 13,30 ч. ще се открие инициатива под надслов „Пролет в музея: Дни на Земята“ и изложбата „Към безкрая на познанието“, посветена на петдесетата годишнина от първата копка за създаването на институцията. Тя съдържа архивни снимки и документи, проследяващи пътя, извървян от много бележити личности.

Експозицията ще бъде разположена в обновения център на Биосферен парк „Централен Балкан“ и може да бъде разгледана през целия май.

Между 20 и 22 ч. на 1 и 2 май всички желаещи ще могат да участват в едно любопитно събитие – Астрономически дни и нощи, по време на което ще могат да наблюдават звездите с телескоп.

От 3 до 5 май в двора на Музея, всеки ден от 10.00 до 16.00 ч., ще се провеждат работилници с природни материали, кратки образователни беседи, „Природно бинго“ и опознавателни походи за любопитни изследователи.

В рамките на програмата посетителите могат да участват и в „Дни на мигриращите птици“ (10 май), както и в конкурс за рисунка „Пролетта и птиците“.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки