Обвиняем за жестокото убийство на майка си в столичния квартал „Люлин“ е предаден на съд


Обвиняем за жестокото убийство на майка си в столичния квартал „Люлин“ е предаден на съд
Ключови думи: убиец, майка, люлин
27 Април 2021, Вторник


Отношенията между майка и сън били трайно влошени. В дома им често възниквали скандали, при които обвиняемият упражнявал насилие спрямо майка си

Автор: Десант

Софийска градска прокуратура предаде на съд 40-годишния Х.Б. по обвинение за умишлено убийство, извършено от него с особена жестокост – престъпление по чл. 116, ал. 1, вр. чл. 115 от НК.

Обвиняемият Х.Б. живеел с майка си П.Й.-Б. в семейното им жилище в ж.к. „Люлин“ в гр. София. Мъжът бил трайно безработен, злоупотребявал с алкохола. През 2010 г. и 2017 г. бил лекуван в болнични заведения с поставена диагноза „Психични и поведенчески разстройства, дължащи се на употреба на алкохол. Синдром на зависимост“. И двете лечения той прекъснал по собствено желание.

Отношенията между Х.Б. и П.Й.-Б. били трайно влошени. В дома им често възниквали скандали, при които обвиняемият упражнявал насилие спрямо майка си. Въпреки това пострадалата не подавала сигнали за тях. Понякога напускала жилището им и живеела при племенниците си. През периода от м. януари 2019 г. до май 2019 г. възрастната жена била принудена да живее в мазето към апартамента, находящо се в избените помещения на блока в ж.к. „Люлин“. По настояване на съседите впоследствие обвиняемият прибрал майка си в семейното им жилище.

Към м. март 2020 г. агресивното отношение на Х.Б. спрямо майка му ескалирало, изразяващо се в продължителни денонощни скандали и физическо насилие.

За времето от 17 ч. на 17.03.2021 г. до около 12,30 ч. на 19.03.2020 г. обвиняемият Х.Б. нанесъл жесток побой на майка си, вследствие на който възрастната жена починала.

След обяд на 19.03.2020 г. обвиняемият многократно се обаждал на телефон 112, като искал от диспечерите съдействие за изнасяне на трупа на починалата от апартамента и за погребение. Излагал противоречиви твърдения за смъртта на жената. Ходел и до Общинско предприятие „Гробищни паркове“ в столицата, където заявил на служителите, че намерил майка си мъртва в семейното им жилище.

По повод обажданията му на телефон 112 жилището било посетено от полицейски служители и екип на спешна помощна. Х.Б. бил задържан и привлечен към наказателна отговорност за убийство. Понастоящем той е с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки