УМБАЛ Бургас получи дарение от 10 лампи за безопасна дезинфекция на въздуха


УМБАЛ Бургас получи дарение от 10 лампи за безопасна дезинфекция на въздуха
27 Април 2021, Вторник


Десетте модула ще бъдат монтирани в КОВИД-отделенията на болницата и ще осигурят по-добра среда за пациентите и персонала

Автор: Десант

УМБАЛ Бургас получи дарение от 10 лампи за безопасна дезинфекция на въздуха. За разлика от масовите бактерицидни лампи, те са безвредни, не използват озон, могат работят при присъствие на хора в помещенията и да бъдат включени постоянно. Това е важно, тъй като повечето подобни лампи се включват само при празни помещения, което създава неудобство за персонала при денонощния натоварен режим на работа в болницата.

Лампите UV-V100 са произведени в Бургас от компанията Medical Education Technology. Сертифицирани са с СЕ сертификат, а протоколът на лабораторията на МЗ доказва високата им ефективност в неутрализирането на вредните микроорганизми. В производството е използвано синтетично кварцово стъкло, което пропуска нужните за стерилизацията UV-лъчи с необходимата дължина и интензитет. Вредните лъчи не се пропускат, което прави модулите особено подходящи в сгради с постоянно присъствие на хора, например търговски обекти, училища, детски градини, болници.

Десетте модула ще бъдат монтирани в КОВИД-отделенията на болницата и ще осигурят по-добра среда за пациентите и персонала. "Харесвам Бургас, живея в Бургас и основах тук производството на тези модули. Считам, че държавната болница има най-голяма нужда от дарители", сподели при връчването на дарението президентът на компанията Денис Залинский.


В категории: Новини , Медицина

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки