Деца доведоха Лазаровден и Цветница в бургаската библиотека


Деца доведоха Лазаровден и Цветница в бургаската библиотека
Снимка: Десант
22 Април 2021, Четвъртък


Възпитаниците на детска градина „Звездица“ знаят и тачат българските и християнските традиции и обичаи

Автор: Десант

Да научат децата на българщина и да тачат народните традиции и обичаи е най-важната цел, за която полагат усилия всички, които работят в бургаския филиал на детска градина „Звездица“.

В навечерието на великденските празници малките възпитаници на учебното заведение представиха в новата библиотека в Бургас вълнуващ спектакъл, посветен на Лазаровден и Цветница. С много вдъхновение и настроение те изпълниха празничните ритуали, пяха и танцуваха, нагиздени с пъстри народни носии.

Директорката на учебното заведение Росица Кралева сподели, че екипът на детската градина полага усилия да запознае децата с традиционните български и християнски празници, ритуали и обичаи - Коледа, Великден, Гергьовден и т.н. 

В представленията обикновено се включват по-големите деца от трета и четвърта група. Така, тръгвайки на училище, те вече знаят не само много за народните ни обичаи, но и за бележитите дати в българската история. Със своя спектакъл в бургаската библиотека малчуганите пожелаха на публиката „Весели празници“.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки