Честито! Новите депутати блокираха държавата до съставянето на нов кабинет, което не се очаква скоро да се случи


Честито! Новите депутати блокираха държавата до съставянето на нов кабинет, което не се очаква скоро да се случи
22 Април 2021, Четвъртък


Внесените проекти от страна на Мая Манолова и Корнелия Нинова бяха обединени

Автор: Десант

Парламентът наложи мораториум върху решенията на Министерски съвет. Той ще е в сила до назначаването на нов кабинет. Предложението бе подкрепено от 151 депутати, като само от ГЕРБ не се включиха в гласуването. Внесените проекти от страна на Мая Манолова и Корнелия Нинова бяха обединени.

Прекратяват се възлагането на концесии, предоставяне на разрешения за търсене и проучване на подземни богатства, поемане и предоставяне на държавни заеми, промени в състава на органите за управление и контрол на държавните публични предприятия, държавни болници, дружества с над 50% държавно участие, извършване на разпоредителни сделки с недвижимо имущество на държавните лечебни заведения за болнична помощ, назначаване на лица на висши публични длъжности, назначения в държавната администрация, всякакви сделки, включително закупуване на ваксини срещу Ковид-19, ако се наложи.

Дебатите в пленарна зала продължиха повече от 2 часа и не минаха без скандали. Напрежението се зароди, когато Нинова обвини депутата от ДПС Йордан Цонев, че миналата седмица я е помолил, да оттегли предложението си, тъй като предстояли концесии на плажове. Цонев опроверга твърденията, но последваха остри изказвания от страна на Тошко Йорданов и Тома Биков, а точката на кипене бе достигната, когато пред народните представители застана министърът на енергетиката Теменужка Петкова. За да въведе ред в залата, шефката на парламента Ива Митева наложи дисциплинарно наказание на свой колега.


В категории: Политика

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Янка Колева
22.04.2021 13:26:10
0
0
Слаби,неграмотни и алчни!!!!Стига криеница за стига отричане на свършеното,по бели гащи останахте без мозъци за управление,стига сеири,стига злоба,целия свят ви гледа не само народа български .Пълен провал на протестиращи,мутри вън,а има такъв народ представителя слаб,а добър сценарист,но никакви качества за политик!!!!_смешник!!!!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки