Изграждат на Витоша Зелена класна стая на открито


Изграждат на Витоша Зелена класна стая на открито
Снимка: ПП „Витоша"
21 Април 2021, Сряда


Тя ще бъде обособена в непосредствена близост до Музея на мечката

Автор: Десант

Зелена класна стая на открито ще бъде обособена в непосредствена близост до Музея на мечката в планината Витоша. Изграждането на отворен амфитеатрален кът за учене и празненства ще оформи едно креативно пространство, което ще даде възможност за иновативен образователен подход, както и за забавление на различни групи деца, които посещават редовно планината.

В съвместен проект за възстановяване и допълване на парковата инфраструктура по туристически маршрут Музей на мечката – м. Дендрариума в природния парк, изпълняван от Пощенска банка и парковата дирекция, ще бъде изградена и свързваща алея между „Зелената класна стая“ и местността Дендрариума, за да може посетителите да се придвижват безопасно в гората между двата обекта, без да е необходимо това да става по главната пътна артерия.

Инициативата е в унисон със серията зелени проекти, които Пощенска банка реализира вече няколко поредни години съвместно с Дирекцията на Природен парк „Витоша“ и по този начин провокира още веднъж отговорно поведение към природните ресурси, като мотивира възможно най-много хора да полагат осъзнати действия за опазване на околната среда.

Чрез обособяването на „Зелена класна стая на открито“ ще се осигури по-добър пряк контакт на децата с природата, като ще им бъдат предложени занимателни образователни мероприятия. Едновременно с това ще се възстанови и облагороди връзката между Музея на мечката и м. Дендрариума – два от добре познатите и обичани от туристите обекти на Витоша, отбелязват от дирекцията на природния парк.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки