Шумен ще участва в Международната туристическа борса „Ваканция и Спа Експо“


Шумен ще участва в Международната туристическа борса „Ваканция и Спа Експо“
21 Април 2021, Сряда


Общинското предприятие „Туризъм, публични прояви и атракции“ ще представи богатото културно-историческо наследство на този край на България

Автор: Десант

Шуменското общинското предприятие „Туризъм, публични прояви и атракции“ ще представи богатото културно-историческо наследство на Шуменския край в тазгодишното издание на Международната туристическа борса „Ваканция и Спа Експо“, което ще се проведе онлайн от 22 до 25 април.

Посетителите на платформата ще се запознаят с най-интересните обекти към Регионалния исторически музей в Шумен, в чиито фондове се съхраняват над 150 000 паметници на културата. Ще се докоснат до първата столица Плиска и величието на българските владетели, до магическата Мадара и Шуменската крепост, която разказва за битката между кръстоносците на Владислав Варненчик и турския гарнизон през 1444 г.

Няколко тематични маршрута ще ги преведат през историите от миналото, по пътя на свободата и възрожденския Шумен, ще опитат вкуса на кафето на пясък и дъхавото бяло сладко. Своите преживявания могат да запечатат в красив спомен в ретрофотото на Сребровата къща.

От общинското туристическо предприятие канят гостите на Шумен да се запознаят и с разнообразието от храмове и манастири, с архитектурното богатство от знакови сгради в града, да разгледат живописните кътчета от природния парк „Шуменско плато“, да посетят най-стария конезавод в България „Кабиюк“ и да се потопят в царството на конете.

Международната туристическа борса „Ваканция и Спа Експо“ ще бъде достъпна в интерактивно виртуално пространство и ще може да се проследи на следните линкове: http://holidayfair-sofia.com, https://travelmarket.bg или https://urboapp.com.

След приключване на събитието съдържанието ще остане онлайн до 30 юни 2021 г., което позволява на участниците и посетителите да намерят важна информация и контакти.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки