Предлагат Любен Чаталов за орден „Св. св. Кирил и Методий“


Предлагат Любен Чаталов за орден „Св. св. Кирил и Методий“
Снимка: pik.bg
21 Април 2021, Сряда


Вижте кои са останалите номинирани

Автор: Десант

Министерският съвет реши на заседанието си днес да предложи на президента на Република България да издаде указ за награждаването на актьора Любен Чаталов и още трима дейци за особени заслуги към българската държава и нацията.

Любен Чаталов има повече от 150 кино и театрални роли, за създаването на които е удостояван с награди и отличия. Освен него, за орден „Св. св. Кирил и Методий" и орден „Стара планина“ са предложени Адриана Благоева,  Хикмет Мехмедов и Михаил Петров.

Проф. д-р Адриана Благоева е създател и диригент на Хора на софийските момчета, носители на множество награди в страната и чужбина.

Проф. Хикмет Мехмедов е хореограф, режисьор и балетмайстор, един от най- уважаваните творци в съвременната история на българския балет.

Михаил Петров е актьор в трупата на Народния театър „Иван Вазов” от 1973 г., който в продължение на 45 сезона като актьор и режисьор създава незабравими роли.

Връчването на държавните награди е израз на висока чест и уважение към техните изключителни заслуги за развитието на хоровото изкуство, музиката, балета, театралното изкуство, актьорското майсторство и българската култура.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки