Сливенският митрополит Иоаникий се противопостави на гейпарада в Бургас


Сливенският митрополит Иоаникий се противопостави на гейпарада в Бургас
20 Април 2021, Вторник


Митрополит Иоаникий се обръща към кмета на Бургас Димитър Николов, като настоява той да не дава разрешение за подобно мероприятие, а ако вече има издадено, то да бъде отменено

Автор: Десант

Сливенският митрополит Иоаникий се протвопостави на гейпарада, който ще се състои на 15 май на площад "Тройката" в Бургас под надслов "Първият Бургас прайд".

"Категорично се противопоставяме на това събитие и заставаме в защита на нравствената чистота и невинност на децата и подрастващото поколение на България", се казва в обръщение на владиката, публикувано в сайта на Сливенската митрополия.

„Считаме за свой дълг да защитим и традиционното българско семейство. Подчертаваме, че само бракът между мъж и жена е градивна среда, в която любовта между двата пола и отглеждането на децата се реализират угодно на Бога.

Отправяме призив към нашите духовни чеда да не участват в това шествие на греха, което е провокация към Твореца, към Църквата, към Отечеството, към живота.

Призоваваме родителите да предпазят децата си и да не бъдат безразлични към подобни развращаващи прояви.

Митрополит Иоаникий се обръща към кмета на Бургас Димитър Николов, като настоява той да не дава разрешение за подобно мероприятие, а ако вече има издадено, да бъде отменено."

Бургас е най-големият православен център в югоизточна България, се казва още в становището. "Неговите жители са познати като ревностни православни християни и провеждането на подобен маскарад дълбоко ще нарани тяхното религиозно чувство", е мнението на негово преосвещенство.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки