Прокуратурата се самосезира за незаконно сметище


Прокуратурата се самосезира за незаконно сметище
19 Април 2021, Понеделник


В срок до 30 дни следва да се разпитат свидетели, за да се установи откога съществува сметището

Автор: Десант

Районна прокуратура – Кюстендил се самосезира по повод публикация в интернет сайт относно голямо сметище в центъра на село Соволяно, област Кюстендил.

Разпоредена е незабавна проверка по реда на Надзора за законност, възложена на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – гр. Кюстендил, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

В срок до 30 дни следва да се разпитат свидетели, за да се установи откога съществува сметището, има ли наличие на регламентирано място за извозване на сметта и има ли съставени актове за административно нарушение.

Голямо сметище се появи в центъра на кюстендилското село преди дни. Тревните пространства край кметството и читалището са пълни с торбички, чаши и бутилки от напитки.

Акции по почистване на отпадъците в селото се правят периодично, но резултат няма.

Според кмета на Соволяно Пламен Илиев сметището е от жителите и от магазина в селото. Кметството в Соволяно няма финансова възможност да наеме хора, които да почистват всеки ден боклуците в селото.

“Лошото е, че при съставянето на актове за нарушение трябва да имаш двама свидетели.Тези двама свидетели като дойде време за подписване всеки бяга. Никой не желае да се обвързва с актове защото им били кои приятели, кои познати“, казва Пламен Илиев-кмет на Соволяно.

Мръсотията предизвика недоволство сред жителите на селото, като само преди дни малки деца направиха видеоклип с боклуците от новото сметище, който бе качен в социалните мрежи.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки