Ще проверява за нарушения къмпинги, зони за къмпингуване и територии в близост до плажовете край Созопол


Ще проверява за нарушения къмпинги, зони за къмпингуване и територии в близост до плажовете край Созопол
Снимки: Архив Десант
15 Април 2021, Четвъртък


Инициативата е на кмета на Созопол Тихомир Янакиев

Автор: Десант

Комисия, определена със заповед на кмета на Созопол Тихомир Янакиев, ще проверява къмпинги, зони за къмпингуване и територии в близост до плажовете. Целта е да се провери спазването на действащото законодателство и при нарушения да се предприемат необходимите мерки.

За съжаление, все още няма наредба, която да регламентира дивото къмпингуване и да дава по-големи правомощия на местната власт в случай на установяване на неправомерно опъване на палатки на неохраняеми плажове.  

Най-скандалният от нерегламентираните биваци е този край залива Вромос, чиято територия попада именно в созополската община. Всяко лято гората от Черноморец до нос Атия се изпълва с каравани, кемпери и палатки. Летуващите в тях не внасят нито стотинка данък в общинската хазна, не плащат ток, вода, не допринасят за икономиката в района, но пък тежат на местния бюджет, защото местната администрация влага средства и усилия да почисти след тях.



Созополският кмет обръща внимание и на това, че няма яснота кой носи отговорност при евентуален инцидент. „Тези хора са на неохраняеми плажове. Ако там се удави човек, кой е отговорен? После всички идват и питат защо кметът не си е свършил работата.“

Проблемът съществува от години и до момента нето една от ресорните институции в държавата не е намерила начин да го разреши.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
ПенаОтНощнатаСмена
15.04.2021 15:16:04
0
0
ма къв ток и вода да плащат бре, на какви наркотици сте? Не стига, че безплатно вършат работата на общината да почиства плажовете та да им остане повече за крадене на общинарите, а и се оплакват!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки