Община Русе напомня: Къпането в Дунав е забранено


Община Русе напомня: Къпането в Дунав е забранено
Снимка: БНТ
Ключови думи: къпане, река, Дунав, Лом, забрана
09 Април 2021, Петък


Забраната важи също за територията по поречието на река Лом

Автор: Десант

Община Русе напомня на граждани и стопани, че къпането в езерото в местността „Лесопарк Липник”, както и в неохраняеми басейни, открити канали и язовири, е забранено със заповед на кмета Пенчо Милков. Забраната важи също за територията по поречието на река Дунав и река Лом и в района на Лимана, предупреждават от общината.

Стопаните на водни площи следва да обезопасят районите с поставяне на забранителни, предупредителни и информационни знаци, а собствениците или наемателите на басейни на територията на Община Русе имат задължение да осигурят обзавеждането и поддържането на санитарния режим със съответния медицински персонал и спасителни постове в определените за къпане места.

Собствениците и наемателите на басейни следва да осигурят редовното им пълнене с вода, за да се създаде възможност те да се използват от населението през целия сезон.

Спортните клубове, развиващи спортно-тренировъчна дейност във водните площи на „Лесопарк Липник“ и река „Дунав“, също следва да предприемат необходимите мерки за обезопасяване на принадлежащите им лодки и катери.

Контрол по изпълнението на заповедта осъществяват кметовете на кметства в Община Русе.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки