Прокуратурата образува 24 досъдебни производства, свързани с изборния процес


Прокуратурата образува 24 досъдебни производства,  свързани с изборния процес
02 Април 2021, Петък


Извършени са множество разпити на свидетели, претърсвания и изземвания, при които са иззети ръкописно изписани списъци с имена, предизборни материали и големи парични суми

Автор: Десант

Продължава работата на Националното междуведомствено звено с участието на ПРБ, МВР и ДАНС по предотвратяване извършването на престъпления против политическите права на гражданите във връзка с насрочените за 04 април 2021 г. избори за Народно събрание.

До момента са получени общо 245 бр. сигнали за нарушения на изборното законодателство. В сигналите се съдържат данни за предлагане на имотни облаги, с цел гласуване за определен кандидат, политическа партия или коалиция, за повреждане на  имущество на политически партии и агитационни материали, както и за отправяне на заплахи и  извършени хулигански действия.

Към 02 април 2021 г. на територията на цялата страна са образувани общо 24 досъдебни производства, свързани с изборния процес. Извършени са множество разпити на свидетели, претърсвания и изземвания, при които са иззети ръкописно изписани списъци с имена, предизборни материали и големи парични суми.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки