Излезе заповедта на министъра на здравеопазването за временните противоепидемични мерки през април


Излезе заповедта на министъра на здравеопазването за временните противоепидемични мерки през април
30 Март 2021, Вторник


Вижте подробностите

Автор: Десант

Министърът на здравеопазването издаде заповед за въвеждане на временни противоепидемични мерки, считано от 1 април. Ето какво включва тя:

От понеделник, 5 април, детските градини и яслите да възобновят работата си. След края на пролетната ваканция на учениците, от 12 април, се възобновява присъственото обучение на децата от 1-ви до 12-ти клас, като графикът ще бъде оповестен в рамките на следващата седмица.

Също от 12 април се допускат груповите дейности и занимания в центровете за подкрепа за личностно развитие и центровете за специална образователна подкрепа.

Все още не са разрешени присъствените групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове и школи, организирани от юридически и физически лица.

От четвъртък, 1 април, се допускат посещенията в кина, театри, музеи, галерии, библиотеки и циркови представления при заетост на не повече от 30% от капацитета на помещенията. Същото условие важи и за занятията от танцовото, творческото и музикалното изкуство.

От 1 април се допускат и посещенията на фитнес центрове, спортни зали и клубове и плувни басейни и комплекси при използване на не повече от 30% от капацитета им и спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м.

От 1 април до 12 април на магазините с нетна търговска площ над 300 кв. м., предлагащи нехранителни стоки, се разрешава работа с клиенти само на откритите площи, прилежащи към търговския обект.

Посещенията в заведенията за хранене и развлечения се допускат само в откритите им площи (тераси, градини и др.), при ограничено работно време от 6.00 до 23.00 часа. Изключение са дискотеките, бар-клубовете, пиано баровете, бар-вариете и нощните барове, както и казината и игралните зали, които остават затворени до края на април.

Все още остава забранено провеждането на групови туристически пътувания с организиран транспорт в страната и в чужбина и групови посещения на туристически обекти в страната.

Организирането и провеждането на събирания и тържества от частен характер (сватби, кръщенета, погребения и други) продължава да е разрешено само с присъствието на до 15 човека.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки