Исландия въвежда задължителна карантина в хотел за 5 дни и за български граждани


Исландия въвежда задължителна карантина в хотел за 5 дни и за български граждани
30 Март 2021, Вторник


Мярката е в сила от 1 април

Автор: Десант

Исландия въвежда за гражданите, пристигащи от „тъмно червени“ или „сиви“ зони, сред които е и България, 5-дневна карантина в хотел в рамките на задължителното двойно тестване, което се прави след влизане в страната.

Мярката е в сила от 1 април 2021 г.

По информация на посолството ни в Осло, акредитирано и за Исландия, карантинните заведения ще са задължителни дори и за тези граждани, които имат адресна регистрация в Исландия.

В допълнение към новата мярка децата, които досега бяха освободени, както от тестване, така и от карантина, считано от 1 април 2021 г. ще подлежат на същите гранични мерки при влизането им в Исландия като възрастните.

Сред останалите изисквания при влизане в Исландия за български граждани са попълване на регистрационен формуляр преди пътуване, представяне на резултат от отрицателен PCR тест, направен до 72 ч. преди отпътуване, повторен тест непосредствено при пристигане в Исландия, трети тест в края на карантинния период.

В категоризацията на исландските власти във връзка с разпространението на коронавируса България е „тъмно червена зона“ заедно с други европейски държави. Категоризацията, приета от исландското правителство, е публикувана тук: https://www.ecdc.europa.eu/en/covid-19/situation-updates/weekly-maps-coordinated-restriction-free-movement

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Осло на следния телефонен номер: +47 22 55 40 40, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: +47 48650093. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: Embassy.Oslo@mfa.bg


В категории: Новини , Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки