Последният афиш на Татяна Лолова бе за Чудомировите празници


Последният афиш на Татяна Лолова бе за Чудомировите празници
24 Март 2021, Сряда


Заради епидемичната обстановка тази година честването на рождението на Чудомир ще протече виртуално

Автор: Десант

На 25 март, Благовещение, се навършват 131 години от рождението на Димитър Чорбаджийски - Чудомир. С голямо нетърпение цял Казанлък очакваше по този повод срещата си с Татяна Лолова, която си отиде от този свят на 22 март. От недочаканата среща с нея остана може би последният афиш с нейно участие...

В Чудомирови празници през 2007 г. Лолова участва с моноспектакъла „Дуенде".

За втора поредна година, заради пандемичната обстановка в света и въведените мерки, Чудомировите празници няма да се състоят на живо в дните от 25 март до 1 април. 

Дворът на музей „Чудомир" ще бъде отворен за всички желаещи да поднесат цветя на гроба му, при спазване на строги противоепидемични мерки.


Снимка: kazanlak.com

Самият музей ще бъде затворен за посещения, във връзка със заповедта на министъра на здравеопазването.

В рамките на следващите 8 дни, екипът му все пак е подготвил различни виртуални концерти, изложби и утвърдената вече Национална научна конференция.

На страницата и сайта на музея ще бъдат излъчени научната конференция „Нашенци, век по късно, все така живи“, предвидените изложби в празниците и предварително записани изпълнения на казанлъшки творци.  „Училище за карикатура“  ще се проведе онлайн на 29 март.

На 27 март световно известната казанлъчанка Надежда Цанова и Росен Идеалов ще зарадват своите почитатели със запис на концерта „Духът на Романтизма“.

Музикален онлайн поздрав от концерт  „ROCK ‘N‘ ROLL & FRIENDS”  - „Рок за приятели“ – на сборна рок формация ще получат и почитатели на тази музика на 27 март.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки