Хората разпознават НФСБ и ВОЛЯ в изпълнените ангажименти и обещания


Хората разпознават НФСБ и ВОЛЯ в изпълнените ангажименти и обещания
23 Март 2021, Вторник


Растящият рейтинг на новото обединение на истинските патриоти в България, които не веят само байряци, подплаши нашите политически опоненти, казва лидерът на НФСБ и водач на листата на Патриотичната коалиция в Бургас Валери Сименов

Автор: Десант

- Г-н Симеонов, в две поредни седмици социологическите агенции Ви дават висок ръст в рейтинговите проучвания, с какво си обяснявате този ръст?

- Обяснявам си го с една разпознаваемост, която се увеличава с всеки изминал ден, тъй като ние буквално преди началото на кампанията формирахме коалицията и голяма част от хората не знаеха. Все пак това като наименование е нова политическа сила и е нормално хората да се ориентират – да видят, че ВОЛЯ е с НФСБ и НФСБ е с ВОЛЯ, и оттам нататък е естествено да се повиши влиянието и рейтингът, тъй като и двете политически сили са добре известни, и то със своя прагматизъм и с това, че изпълняват ангажиментите и обещанията си. И след като това разпознаване започва да се разпространява, нормално е хората да отдадат дължимото на коалицията.

- Коя част от ангажиментите, които поемате в тази кампания, е най-важното, което печели доверието на избирателите на двете патриотични формации?

- Не забравяйте, че чисто механично става въпрос за два патриотични електората, които обаче не се припокриват изцяло. Например, действията, свързани с борбата срещу петролния монопол, срещу монопола в лекарствата, които 4 години извършва г-н Марешки с неговите съратници. Това определено вече дава резултат. Хората виждат, че цените на лекарствата и на горивата на бензиностанциите са чувствително по-ниски. Всички хора разсъждават прагматично, затова този електорат поддържа и ще продължи да поддържа ВОЛЯ.

Нашият електорат също до голяма степен се припокрива с това, защото икономиката е обща за всички. Какво проповядваш и какви байряци вееш, накрая всичко допира до хладилника и доходите. Ние пък сме доказали, че в политиката за доходите можем да бъдем последователни и да изпълним своите обещания от 300 лв. минимална пенсия плюс 50 лв. добавки. Това е категорично доказателство за последователността на НФСБ и колкото и други да си го приписват, това си е напълно наша заслуга. Такава заслуга е и изграждането на оградата по границата с Турция.

В нашата битка с картелите и монополите по подобен, сходен начин с г-н Марешки и ВОЛЯ, ние успяхме да обезпечим на 4 бранша правото да съществуват, правото да ги има в българската икономика, защото със законови мерки и под натиска на монопола и с лобистки кръгове в Народното събрание бяха прокарани закони, които унищожаваха малките казани за ракия, малките бензиностанции, малките търговски депа.

Схемата „Плод и мляко“, която обезпечаваше храна за училищата, също беше подложена на огромен натиск. Буквално ги бяха изправили пред фалит, тъй като няколко големи фирми през бившия министър на земеделието Румен Порожанов си прокараха лобистки облекчения за тях, а за другите – съсипия.

Мерките, които взехме в посока облекчаване на условията за извършване на туристическа дейност, помощта, която оказахме всячески на хотелиери и ресторантьори с извоюването на 9% ДДС, през намаляването на цените на плажните принадлежности, които успяхме пак по чисто административен път да наложим.

Това, което направихме за туроператорските фирми –ваучерите, които обезпечихме – всичко беше с наш натиск и по идея на НФСБ. Ето това също е форма на борба срещу картелите и монополите. Да не говорим за последователната ни битка за облекчаване на положението на почиващите по Черноморието и навсякъде по курортите през борбата за шума. Големият успех, който постигнахме, променяйки тотално отношението на институциите и на обществото, след като успяхме да задължим всички дискотеки да спазват закона. Знаете, че България вече не е същата.

Борбата, която проведохме с хазарта – тя също мотивира нашите избиратели. Успешната борба срещу Васил Божков започна още през 2018 г., но тогава нямахме никаква подкрепа. През 2020 г. получихме подкрепа от ГЕРБ и успяхме да променим закона, да спрем тази проказа на лотарийните талончета, които се търкаха непрекъснато и обхващаха широки кръгове от обществото, това си е една пандемия.

Оттам нататък – отстраняването на ДПС от властта също е основна заслуга на НФСБ и на нашите бивши коалиционни партньори. Успяхме да направим така, че ДПС да не е трета, а четвърта политическа сила и да излезе от прякото участие във властта. Тези пък постижения мотивират нашите избиратели.

Естествено обединяването на тези две значителни групи патриотично ориентирани хора става възможно и в резултат на общата програма и общите цели, които си поставяме с ВОЛЯ. Това е повишаването на минималната пенсия на 500 лв., това е безплатни лекарства за учениците до 18 г. и за пенсионери над 65 г. – говоря само за тези, които са с рецепти и свързани с техни заболявания, а не нечии прищевки. Също така повишаването на облагаемия доход по ДДС за фирмите от 50 хиляди.лв. на 100 хил. лв.

Продължаващата задача за изпълнение за ограничаване на монополи и картели в България, тъй като те са тези, които мачкат дребните инициативни българи. Сериозната битка, която поставяме, за да започнем една тежка и вярвам успешна война срещу наркотичната зависимост, наркоразпространението, наркомафията. Всички тези задачи, които си поставяме като коалиция за следващите 4 г. в Народното събрание, мотивират и обединяват нашия електорат.

- За трети път вандали разрушават предизборните Ви шатри. Имате ли данни кой стои зад това? Все пак има камери, имаше свидетели, които излязоха и казаха, че са видели какво се е случило.

- Няма да хвърлям недоказани обвинения срещу никого, но определено тук има политическа цел и база за всички тези действия. Това, което сте забелязали, а именно растящия рейтинг на новото патриотично обединение, което има претенциите да привлече всички истински патриоти в България, и то тези, които са прагматици, а не тези, които са само на веене на байряци и големи приказки. Това явно е подплашило нашите политически опоненти. Защото нямам обяснение. Как можем да допуснем, че има хулигански действия на три различни места в Бургас, такава агресия срещу нашата коалиция не е логична. Ако са хулигански действия, те ще бъдат на едно място, от местните мутрички. В случая става въпрос за една последователна, методична дейност, зад която няма как да не стоят политически засегнати интереси.

За съжаление всички тези акции на вандализъм и неандерталска агресия показват, че Бургас не е само градът на поетите и художниците, а и на доста нискочели субекти.

- Смятате ли, че тоталният локдаун ще се отрази на изборния ден?

- Във всички случаи изборите ще бъдат ощетени от тези ограничения. Няма как да очакваме, че ще протекат нормално. Мерките, които трябва да се наложат – за дезинфекция и дистанция, също ще предопределят по-различна атмосфера на гласуване. Сигурен съм, че няма да ги има тези струпвания по училищата, в коридорите приказки между съседи и познати. Всички тези неща вече са забранени. Изборите определено ще бъдат състезание между твърдите ядра на партиите, защото да допуснем, че хората, които се притесняват от зараза, няма да отидат да гласуват.

- Разбраха ли Ви най-сетне родителите на големите ученици защо толкова настоявахте за преминаването им онлайн?

- Няма как решенията, които взема една държава, да бъдат удобни и да отговарят на очакванията на всички групи от обществото. Винаги ще има недоволни. Например родителите, които гледат на училището като на място, където да отидат децата им, защото нямат възможност да се занимават с тях, естествено, че няма да бъдат доволни. От друга страна пак държавата има задължение за опазване здравето и живота на своите поданици, независимо от тяхното желание. Това са задължителни мерки и няма как да бъдат избегнати. Дали са ме разбрали, или не – това влиза в сферата на политическите реакции и няма пряко отношение към задълженията на държавата и институциите.
Източник: Флагман.бг


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки