Скоро ще получим и ваксината на „Джонсън и Джонсън"


Скоро ще получим и ваксината на „Джонсън и Джонсън"
Снимката е илюстративна
15 Март 2021, Понеделник


От нея се очакват в страната да пристигнат 2 милиона дози

Автор: Десант

Скоро у нас ще пристигнат количества и от четвърта одобрена за ЕС ваксина, от която очакваме 2 милиона дози. Това обяви премиерът Бойко Борисов по време на работно съвещание при него, в което участваха министърът на здравеопазването Костадин Ангелов и представители на Националния оперативен щаб.

На него стана ясно, че министър-председателят е разпоредил на здравните власти да създадат такава организацията в системата, че всеки пациент да получи адекватно и навременно лечение, независимо от диагнозата му.

„Не бива заради COVID заболяване, болни с инсулт, инфаркт или с други тежки и неотложни медицински състояния, да бъдат ощетявани. Така че направете баланс между осигуряването на грижите“, категоричен бе Борисов.

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов информира премиера, че имунизацията в страната в момента се извършва по фазите по Националния ваксинационен план. Системата е в готовност да възстанови имунизацията с ваксината на „Астра Зенека“, щом Европейската агенция по лекарствата (ЕАЛ) излезе със становище за пълната й безопасност.

От своя страна, изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов докладва, че тази сутрин е получена доставка от 21 060 дози от ваксината на „Пфайзер“, а в петък се очакват 33 600 дози от ваксината на Модерна. Кирилов посочи, че общо за месец март потвърдената информация от трите производителя е за около 480 000 дози.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки