Съставиха 14 акта за незаконна дървесина, открита при рутинна проверка в частни дворове в село Русокастро


Съставиха 14 акта за незаконна дървесина, открита при рутинна проверка в частни дворове  в село Русокастро
Снимки: ИАГ
12 Март 2021, Петък


За последните четири дни горските служители от РДГ-Бургас са съставили общо 17 акта по Закона за горите

Автор: Десант

Горските инспектори от Регионална дирекция по горите – Бургас съставиха 14 акта за установени административни нарушения по Закона за горите. Те са констатирани при извършване на рутинна проверка на територията на община Камено, село Русокастро.

Проверяващите установяват в частни дворове дървесина, която не е маркирана и за нея няма издаден превозен билет. Задържани общо 37 пространствени кубически метра дърва за огрев от бряст и полски ясен.

След подаване на сигнал до РУ на полицията в Камено горските инспектори, съвместно със служителите на реда, започват проверка за установяване на произхода на дървесината и точното местоположение на нейното добиване. 

Работата по случая продължава.



За последните четири дни горските служители от РДГ-Бургас са съставили общо 17 акта по Закона за горите. Проверени са 127 товарни моторни превозни средства, 38 обекти за добив на дървесина, 19 обекта за складиране, преработка и търговия с дървесина, ловци, риболовци, физически лица.

До края на март са предвидени съвместни проверки на РДГ- Бургас и с други институции, като Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури и Министерство на вътрешните работи.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки