Увеличиха субсидията на Българския Червен кръст


Увеличиха субсидията на Българския Червен кръст
Снимката е илюстративна
24 Февруари 2021, Сряда


Служителите и доброволците на организацията активно са включени в множество дейности, свързани с ограничаване разпространението на КОВИД-19

Автор: Десант

С половин милион лева правителството повиши субсидията на Българския Червен кръст. Това решение бе взето по време на редовното заседание на Министерския съвет.

„Увеличаваме бюджета на Червения кръст с 500 000 лева. Тъй като и в бедствия, и в аварии, и сега при пандемията, когато и както е бил необходимо, от Червения кръст са се намесвали изключително бързо“, заяви министър председателят Бойко Борисов.

Той благодари на ръководството на организацията за навременните им реакция по време на кризи.

Българският Червен кръст изпълнява своята основна мисия да подпомага държавата в случай на бедствия, пандемии и други кризисни ситуации. Служителите и доброволците на БЧК активно са включени в множество дейности, свързани с ограничаване разпространението на КОВИД-19, в т.ч. предоставяне  на услуги на уязвими хора, на здравни и социални заведения.

С увеличението на субсидията се осигуряват финансови възможности, благодарение на които организацията да осъществява дейността си в условията на усложнена епидемична обстановка.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки