ПП "Странджа" освежи двора на детска градина в Малко Търново


ПП "Странджа" освежи двора на детска градина в Малко Търново
23 Февруари 2021, Вторник


А туристическите пътеки, някои от които в незавидно състояние, чакат реда си, коментира лесовъдът Дико Патронов

Автор: Десант

"В днешния слънчев ден изпълнихме своето обещание, дадено на рождения ден на ПП "Странджа", към децата от ДГ "Юрий Гагарин" - Малко Търново, да обновим част от двора на детското заведение." Това съобщават на страницата си във Фейсбук от природния парк.



На снимките се вижда, че са подновени и измазани пейките, направен е пъстър часовник с природни материали. В бригадата участие е взела и директоратката на парка Румяна Цвяткова.

"Оставаме с надеждата, че подрастващите ще се радват на новите придобивки и батковците и какичките няма да ги развалят!" - пише още на страницата на ПП "Странджа".

Тази дейност предизвика и реакция от страна на известния лесовъд Дико Патронов.

"Ръководството на Природен парк "Странджа" боядисва пейки в детската градина!? Няма нищо лошо, но това съботник ли е, защото няма детски учителки? Урбанизираните територии не са част от природния парк, важна част са туристическите пътеки, някои от които са в незавидно състояние. Те искат пари и труд!" - е написал коментар лесовъдът.



Припомняме, че кръговата екорътека около резерват Силкосия в близост до село Стоилово е в окаяно състояние заради недобросъвестни секачи, влезли в гората в мокро време. 

Преди дни пък, в следствие на продължителните дъждове и падналия сняг се срутиха мостовете над река Младежка и превърнаха туристическата пътека до изворите на реката в неизползваема. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки