Неофит поздрави новоизбрания сръбски патриарх


Неофит поздрави новоизбрания сръбски патриарх
19 Февруари 2021, Петък


Изборът на Загребско-люблянския митрополит Порфирий за глава на Сръбската православна църква се състоя на 18 февруари в църквата „Св. Сава" в Белград

Автор: Десант

Светият архиерейски събор на Сръбската православна църква избра за нов патриарх Загребско-люблянския митрополит Порфирий. Изборът се състоя на 18 февруари в църквата „Св. Сава" в Белград.

По този повод Негово светейшество Българският патриарх Неофит изпрати поздравителен адрес, в който се казва: 

„От наше име и от името на Светия Синод на Българската православна църква – Българска патриаршия, поднасяме искрените си поздрави към Вас, по повод избора и интронизацията Ви за предстоятел на братската Сръбска патриаршия.

Отправяме горещи молитви към нашия Господ Иисус Христос – Пастирът на пастирите да Ви укрепява във високоотговорното и душеспасително служение.

Всесърдечно благопожелаваме първосветителското Ви служение да бъде изпълнено с крепко здраве, бодър дух и множество духовни плодове, които да бъдат за спасение на боголюбивите християни и за благото на Светото Православие.

И тъй, благодатта и милостта на Всещедрия Бог да Ви осеняват през всички дни на живота, за да пребъдвате в дома Господен много дни и дълги години! (Пс. 22:6)."


В категории: Новини , Светии и свещеници

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки