Валери Симеонов: Левски е портретът във всяка къща


Валери Симеонов: Левски е портретът във всяка къща
19 Февруари 2021, Петък


НФСБ организира на 18 февруари вечерта поклонение пред паметната плоча на Апостола на свободата пред църквата „Света Петка Самарджийска“ в София

Автор: Десант

„Отбелязваме 148 години от гибелта на Апостола. Поводът от една страна е тъжен, но от друга – този ден е величав. Защото в деня на своята смърт Васил Левски прави гигантска крачка към безсмъртието. Левски ще го има, докато има България, докато на тази земя има и един българин“.

Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов на поклонението, което патриотичната партия организира всяка година на 18 февруари вечерта пред паметната плоча на Апостола на свободата пред църквата „Света Петка Самарджийска“ в София.

Той припомни, че паметта към Левски на това място се отбелязва, благодарение на делото на великия Николай Хайтов, който в последната част от живота си проучва и доказва, че Апостола е погребан тук.



„Левски е портретът във всяка къща, рисунката в първата читанка, част от всеки един от нас. Затова Левски е вечен – така, както ние вярваме, че България ще е вечна и ще пребъде“, подчерта Валери Симеонов.

Той заяви убеждението си, че съмишлениците – тези, събрали се на поклонението, както и всички, прегърнали каузата на патриотизма и НФСБ,  се опитват и ще продължат да се опитват да дадат своя скромен принос в работа за България. „Къде повече, къде по-малко, но с енергия и от сърце“.

„Тук няма място за политически речи. Само ще кажа: на много от нас често ни е трудно. Но как ли се е чувствал Левски – той е започнал своето дело сам, отишъл си е сам. Но е направил най-величавото нещо, което някой някога е правил – възродил е България. По стъпките му, със създадените от него комитети се заражда революцията, прераснала в Априлско въстание и показала на целия свят, че българският народ не е робски народ, че е велик народ – с достойнство и бъдеще. Сигурен съм и днес, че във всяка своя постъпка в името на България – ние ще имаме подкрепата на Левски“, подчерта Валери Симеонов.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки